Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - PSD a dat o lovitură de proporții în Parlament: alegerea primarilor în două tururi de scrutin, îngropată printr-o mutare ingenioasă

majoritate

Birourile Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au votat luni ca toate proiectele de lege din Parlament care se referă la sistemul de alegeri să meargă la Comisia Specială pentru legile electorale, termenul pentru un raport fiind de 3 luni. Surse din PSD au spus STIRIPESURSE.RO că mutarea este sah-mat la PNL. „PNL a luat țeapă”, spune sursele citate. Legile privind alegerea primarilor in doua tururi de scrutin nu vor mai putea sa intre la vot final, asa cum doreau liberalii, USR-istii si PMP-istii, pentru ca luni au fost desesizate comisiile parlamentare si procesul se reia in comisia speciala pentru legile electorale, au explicat surse din PSD pentru STIRIPESURSE.RO. Miza este uriasa: PSD are cei mai multi primari si alegerile intr-un singur tur, adica sistemul actual, avantajeaza actualii titulari.

Singura varianta posibila ramane ca Guvernul sa-si angajeze raspunderea in Parlament sau sa dea OUG pentru schimbarea sistemului electoral astfel incat primarii sa fie alesi in doua tururi si sefii de CJ sa fie alesi indirect de consilierii judeteni. PSD va ataca la CCR o asemenea mutare a Guvernului si ia in calcul sa depuna si o motiune de cenzura daca Guvernul face acest pas.

CITESTE SI: SURPRIZE în Parlament: Comisia SRI merge la Pro România? .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.