Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - PSD a găsit cheia guvernării

În ultima perioadă au apărut tot mai multe sondaje, care ne arată cum stau partidele la acest moment. Dacă săptămâna viitoare ar avea loc alegeri, alianța PSD+ALDE ar obține un procent apropiat de 50%.

Citește și: Vine oferta pentru UDMR

Citește și: Mirel Palada, scenariu de COȘMAR pentru PSD

Citește și: SONDAJ - Diferența dintre PSD și PNL, în sondajele liberalilor

Atât pe sondajele PNL, cât și pe cele ale PSD, această alianță ar obține 45-47% la alegerile parlamentare, însă aici trebuie să luăm în calcul și redistribuirea care va avea loc. Pe lângă votul direct, PSD+ALDE vor primi 3-4% la redistribuire, ceea ce va însemna că au șanse să treacă de 50%, însă ar avea o majoritate la limită.

Tocmai din acest motiv, discursul public al liderilor PSD și ALDE a început să includă o ofertă către UDMR. ”Noi trebuie să cultivăm această relație cu UDMR încă de pe acum, iar în teritoriu ne-am ajutat reciproc la formarea majorităților. UDMR este cheia acestei guvernări, dacă nu se întâmplă ceva spectaculos până la alegeri. Trebuie să avem o promisiune din partea UDMR pentru a nu ajunge în situația în care maghiarii să fie întorși de la Cotroceni”, ne-au explicat surse din PSD.

Aceleași surse ne-au precizat că cifrele din sondaje pot fi ușor date peste cap în Parlament de obișnuita migrație de la începutul legislaturii. Atât PSD, cât și PNL își propun ca odată trecute alegerile să racoleze parlamentari din tabăra adversă în așa fel încât să asigure o majoritate.

Cei din PSD susțin că nu vor face o alianță de guvernare cu PNL și vor risca chiar opoziția. ”Noi am spus clar că nu facem alianță cu PNL, dar priviți altfel lucrurile. Dacă îi lăsăm pe ei să facă Guvern nu vor avea de ales decât să îl aducă pe Băsescu în casă și, dacă gândim politic pe viitor, asta ne va ajuta mai mult decât credeți. O alianță PNL-Băsescu ar fi ideală pentru noi, chiar dacă vom sta în opoziție la începutul Parlamentului, dar pe termen lung avem șansa să câștigăm prezidențialele și să guvernăm ani buni la rând”, ne-au mai precizat surse din PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.