Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - PSD, lovitură în plex pentru Klaus Iohannis și noul PNL

sah2

Președintele ales, Klaus Iohannis, susține că noul PNL ar putea prelua puterea prin două metode: formarea unei noi majorități parlamentare sau alegeri parlamentare anticipate.

Prima variantă pică, pentru că același Klaus Iohannis a dat interzis la traseism parlamentar. Mai rămâne varianta alegerilor anticipate, dar aici Iohannis primește o lovitură din partea actualei majorități parlamentare.

Surse din PSD susțin că în anul 2015 se va elabora un nou Cod Electoral, dar acesta va fi scos abia după jumătatea anului. Pe actuala lege, nimănui nu-i convine să facă anticipate pentru că ne-am trezi tot cu un Parlament de peste 500 de membri.

Se va avea totuși grijă ca noul Cod Electoral să fie elaborat cu mai mult de 6 luni înainte de primele alegeri, adică alegerile locale din 2016.

Prin această strategie PSD va ține majoritatea parlamentară unită și nu va da ocazia noului PNL să preia puterea. Astfel, Klaus Iohannis și noul PNL sunt condamnați la opoziție până în anul 2016, asta dacă nu renunță la principiul de a nu racola traseiști.

Prin PNL circulă varianta ca alegerile parlamentare anticipate să aibă loc odată cu referendumul pentru revizuirea Constituției. Se pare că și cei de la PSD au auzit varianta și vor face tot ce le stă în puteri ca cele două evenimente să nu se coordoneze. Având în vedere că dețin puterea în Parlament, cei din PSD au toate șansele să-și facă jocul în anul 2015.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.