Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - PSD pregătește REVENIREA: soluțiile care zguduie sistemul de justiție

După o perioadă extrem de agitată cei de la PSD se regrupează și pun la cale strategia pentru perioada următoare. OUG 13 a fost abrogată, dar modificările pe care aceasta le aducea Codului Penal și Codului de Procedură Penală sunt considerate importante de către liderii PSD, aceștia au gândit o strategie de revenire.

Citește și: SURSE - PSD pregătește un miting URIAȘ în Capitală: Dragnea, 'forțat' de partid

Citește și: Dragnea a schimbat strategia: rezultatul unei întâlniri de taină în PSD

Luna martie va fi una foarte interesantă în Parlament, pentru că se pregătesc mai multe proiecte de lege prin care se vor produce schimbări majore în sistemul de justiție.

Surse din PSD ne-au precizat că liderii din Parlament ai partidului vor cere celor de la CSM să vină cu proiecte pentru cel puțin două construcții importante: legea răspunderii magistraților, statutul judecătorilor și modificări în legea de admitere la Institutul Național de Magistratur. Odată ce vor fi finalizate aceste proiecte, cei de la PSD și le vor însuși pentru a le acorda susținere parlamentară.

Practic, PSD își propune să lucreze transparent, iar modificările să vină din partea forului suprem din justiție, iar ei să acorde doar sprijin politic. Evident, proiectele care vor veni la CSM pot si discutate și chiar modificate în Parlament, în așa fel încât să mulțumească și forța politică care le susține.

În paralel, se va veni cu un pachet de legi prin care se vor modifica Codul Penal și Codul de Procedură Penală, în punctele solicitate de către judecătorii Curții Constituționale. Vor fi luate în considerare atât modificările care fuseseră prevăzute în OUG 13, cât și alte articole declarate neconstituționale de către judecători. De asemenea, o parte dintre articolele modificate prin OUG de guvernul Cioloș vor fi luate la mână și puse în acord cu deciziile CCR.

Pentru că, în acest moment, s-a creat o nebuloasă totală în privința OUG 13, care a fost abrogată de Guvern, dar cu toate acestea ea a intrat în circuitul legislativ al Parlamentului, cei de la Comisia Juridică a Senatului vor emite, luni, un punct de vedere în privința procedurii de urmat. Practic, vom avea parte de o clarificare în ceea ce privește soarta legii de adoptare a OUG 13, dar și în privința legii de adoptare a OUG 14.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.