Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Remaniere: variante vehiculate la Justiție

candidati

Au început în PSD să se creioneze variante de lucru pentru o nouă propunere de ministru al Justiției, după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că respinge miniștrii propuși la Justiție (Eugen Nicolicea), Fonduri europene (Oana Florea) și Românii de pretutindeni (Liviu-Tit Brăiloiu).

PSD a decis să lase interimari la cele 3 portofolii până după alegerile europarlamentare și calea de urmat va fi stabilită într-un CExN. Cum premierul Viorica Dăncilă a anunțat că nu vrea restructurare, în partid a început să se discute despre schimbarea propunerilor trimise la Cotroceni.

La Justiție, o variantă luată în calcul în PSD este o rocadă: deputatul Oana Florea. Respinsă de Iohannis la portofoliul fondurilor europene, aceasta se află în relații excelente cu conducerea partidului, spun surse din PSD, și Liviu Dragnea vrea să o promoveze pe o poziție importantă.

Și actualul ministru interimar, vicepremierul Ana Birchall, este văzută în partid ca o posibilă soluție pentru Justiție. Depinde cum va gestiona interimatul și un plus în dreptul ei în PSD este experiența europeană și transatlantică de care s-a bucurat în mandatul de vicepremier pe relații strategice.

Liderul comisiei juridice din Senat, Robert Cazanciuc, este și el vehiculat în PSD ca potențială propunere. Numele său a mai fost vehiculat la remanierile precedente, dar acesta nu a mai ajuns candidat, spun surse din partid, pentru că acesta ar fi respins discuțiile pe acest subiect.

Nicușor Halici și Șerban Nicolae, alți doi parlamentari juriști PSD, sunt și ei pe lista incipientă cu variante la Justiție.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.