Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surse Reuters - Ucraina a atacat din nou în Crimeea şi a distrus un sistem rusesc de apărare antiaeriană în apropiere de oraşul Evpatoria

Ultima Ora breaking news

Ucraina a distrus joi un sistem de apărare antiaeriană al ruşilor din apropierea oraşului Evpatoria, în Crimeea anexată, într-un atac cu drone şi rachete desfăşurat în timpul nopţii de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) şi de marină, a declarat pentru Reuters o sursă din spionajul ucrainean.

Rusia a declarat că apărarea sa aeriană a doborât 11 drone de atac în timpul nopţii deasupra Crimeei, peninsula ucraineană pe care Rusia a confiscat-o şi anexat-o ilegal în 2014.

Sursa ucraineană a declarat că mai întâi dronele au anihilat un sistem rusesc de apărare aeriană de tip "Triumf", atacându-i radarul şi antena. Marina a tras apoi două rachete de croazieră Neptun, de fabricaţie ucraineană, asupra complexelor de lansare a sistemului, a precizat sursa.

Racheta anti-navă Neptun a fost modificată pentru a ataca ţinte terestre, spun analiştii militari.

Atacul are loc la o zi după ce Ucraina a lansat rachete asupra portului Sevastopol din Crimeea, unde se află Flota Mării Negre a marinei ruse, într-un atac care a avariat o navă de desant şi un submarin, semnalând capacităţile crescânde ale Ucrainei în materie de rachete.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.