Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surse | Sabotaj în coaliție: Ce se ascunde în spatele blocajului PNL pe șefia AEP

PNL PSD

Coaliția a amânat votul din Parlament pentru șefia Autorității Electorale Permanente, procedura urmând să se reia, deși inițial a primit aviz în comisii actualul prefect al Capitalei, Toni Greblă. Până pe 17 martie se depun candidaturile pentru acest post, în data de 24 martie vor fi audiați candidații, iar în 28 martie este programat votul. Potrivit unor surse politice, decizia amânării a fost generată de discuții din interiorul PNL.

Propunerea ca Toni Greblă să preia conducerea AEP, după demisia lui Constantin Mitulețu Buică, a fost agreată la vârful coaliției. Potrivit surselor politice, propunerea a venit de la PSD, iar premierul Nicolae Ciucă a acceptat-o fără rezerve. În ciuda acestei înțelegeri, a urmat ceea ce ar putea fi numir un adevărat sabotaj din interiorul PNL.

Blocajul general de unii liberali ar fi, potrivit surselor politice, rezultatul unei lupte pentru viitoarea șefie a partidului. Odată cu rotația guvernamentală, când premierul Ciucă va demisiona, o parte din PNL sper că acesta va fi forțat să renunțe și la conducerea partidului.

De ce s-a ajuns la blocaj?

Sursele din PNL vorbesc despre dorința președintei interimare a Senatului, Alina Gorghiu, de a-l impune la șefia AEP pe Marian Muhuleț, actual vicepreședinte și purtător de cuvânt al Autorității. Prieten cu Gorghiu, Muhuleț a fost și propunerea USR pentru conducerea AEP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.