Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Se complică lucrurile în PSD: Liviu Dragnea pierde din turație

Liviu Dragnea ICCJ

În ultimul Comitet Executiv al PSD, de la Băile Herculane, s-a decis adoptarea unei rezoluții a partidului împotriva ”Statului paralel”. Retorica impusă de Liviu Dragnea și de cei apropiați lui nu este împărtășită de marea masă a partidului, lucru cunoscut de către liderul PSD.

Citește și: Principalele modificări la Legile justiției, explicate de șeful Comisiei speciale din Parlament, Florin Iordache/VIDEO

Surse din PSD ne-au explicat că rezoluția adoptată la Herculane nu a apucat să fie discutată în Comitetul Executiv, chiar dacă la final Liviu Dragnea anunța că a fost votată în bloc. Se pare că rezoluția a fost adusă la finalul ședinței, atunci când majoritatea liderilor PSD erau pe picior de plecare sau chiar părăsiseră sala de ședințe.

Noua linie directoare a partidului nu este agreată de liderii teritoriali din PSD, care nu se înghesuie să organizeze mitingurile cerute de conducerea centrală. Cei mai mulți susțin că un astfel de miting nu are sens, pentru că nu există un mesaj pe care să-l transmită și nici o persoană împotriva căreia să protestesteze.

Ar fi destul de ciudat ca un partid aflat la putere să vină în stradă și să protesteze împotriva Laurei Codruța Kovesi, atâta timp cât ei au Guvernul și implicit ministrul Justiției, adică cel care poate solicita revocarea șefei DNA. De asemenea, un miting împotriva abuzurilor DNA are, din nou, un caracter ilogic, pentru că majoritatea PSD-ALDE din Parlament poate modifica legile, în așa fel încât să le stopeze.

Un semnal clar că s-a pus cruce mitingurilor cerute de conducerea PSD este dat de președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău.

”Am discutat şi discutăm tot timpul şi în Biroul Permanent şi în alte foruri ale partidului. Considerăm că avem extrem demult de muncă acum, în Parlament, pe aceste proiecte importante - pe codul administrativ şi pe legile justiţiei şi nu cred că aceste mitinguri ar trebui cel putin in viitorul apropiat să se desfăşoare pentru că acolo este necesară şi prezenţa parlamentarilor. Şi eu mi-aş dori ca parlamentarii să-i avem în Parlament pentru a finaliza aceste legi cât mai urgent, pentru că e clar că este nevoie de ele. Eu îmi doresc pana la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare să finalizăm legile justiţiei. Şi nu văd, consideră că parlamentarii ar trebui sa stea in parlament să finalizăm aceste legi, nu să facem mitinguri. Cel puţin în acest moment”, a precizat Bădălău.

Surse din PSD ne atrag atenția și asupra unei alte probleme în interiorul PSD. De când au reînceput problemele lui Liviu Dragnea, vocile din PSD care ies public să-l apere pe liderul partidului sunt mai mereu aceleași, însă lipsesc oameni cu greutate care preferă să se țină departe de acest război cu ”Statul paralel”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.