Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Se joacă ieșirea UDMR de la guvernare: PSD&PNL le țin ușa deschisă

Foto Facebook
kelemen hunor kelemen udmr

În interiorul coaliției de guvernare se fac jocuri foarte interesante, iar cei de la UDMR încă iau în calcul o posibilă ieșire de la guvernare.

Conform surselor noastre, cei de la UDMR nu vor să accepte sub nicio formă ipoteza avansată de PSD și PNL, conform căreia ar fi suprareprezentați la guvernare.

PSD și PNL își doresc să ia Ministerul Mediului de la UDMR. Problema mai mare este că liberalii nu-și doresc Mediul și insistă pentru Agricultură.

Totuși, cele două mari partide ar putea ajunge la un acord, iar UDMR să rămână fără Ministerul Mediului. ”Kelemen Hunor nu ar accepta această umilință, pentru că asta ar fi: o umilință”, ne-au spus surse din UDMR.

În interiorul coaliției se negociază ca UDMR să preia alte funcții în agenții sau deconcentrate, în locul ministerului pierdut. Cei de la PSD și PNL nu doresc ca UDMR să mai aibă 3 ministere, iar dacă maghiarii vor decide să iasă de la guvernare ”nu îi vom opri noi”.

Jocuri de putere, pe spatele UDMR

Bătălia din interiorul coaliției nu este doar despre UDMR. PSD și PNL vor o renegociere a ministerelor, iar UDMR a cam rămas în afara acestui joc.

Se dorește o comasare a Ministerului Familiei cu Ministerul Sportului, o nouă lovitură pentru UDMR, care deține titularul la Sport.

De asemenea, liberalii vor cere o comasare a alegerilor de anul viitor, o altă variantă pe care PSD și UDMR nu o agreează deloc.

Scenariul favorit al PNL este comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, dar UDMR nu își dorește acest lucru.

Dată fiind situația, cei de la UDMR iau în calcul ieșirea de la guvernare ”dacă ne forțează”. În schimb, dacă lucrurile se vor rezolva, cei de la UDMR vor rămâne la guvernare pentru că ”ce să facem, să facem opoziție cu AUR?”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.