Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Se pregătește MAREA ÎMPĂRȚEALĂ între ALDE și PSD

sut afara excludere

Guvernul Grindeanu a început epurările în instituțiile de stat, iar Guvernul schimbă tot mai mulți dintre oamenii tehnocraților cu cei ai PSD sau ALDE. Cele două partide au ajuns la o înțelegere pentru funcțiile de prefect și s-a stabilit un mecanism care se va aplica la nivel național.

Citește și: Sorin Grindeanu continuă VALUL de DEMITERI și NUMIRI

Citește și: SURSE - Guvernul pregătește o mini-vacanță pentru bugetari

Citește și: Laura Codruţa Kovesi RUPE TĂCEREA: A spus TOT / VIDEO

Surse din PSD ne-au explicat că funcțiile de prefect vor fi distribuite în funcție de majoritățile politice care s-au constituit în Consiliile Județene. În majoritatea județelor, PSD și ALDE asigură împreună conducerile județene și tocmai de aceea cele două partide au apelat la acest criteriu.

Păstrând proporțiile, se va merge pe foc încrucișat. În județul în care PSD are președintele de Consiliu Județean, ALDE va avea prefectul, iar în județele în care ALDE are președintele de Consiliu Județean, cei de la PSD vor avea prefectul.

Acest mecanism se aplică doar în limita algoritmului politic dintre cele două partide, pentru că altfel ar însemna ca ALDE să primească nesperat de multe funcții de prefect. Cu toate acestea, oamenii lui Tăriceanu primesc foarte multe funcții și vor asigura conducerea prefecturilor în multe dintre județele țării.

Surse din PSD ne-au explicat că în județele unde UDMR are majoritatea este posibil ca prefectul să fie tot de la UDMR, asta pentru a se asigura bună voința maghiarilor în Parlament și o colaborare strânsă pe viitor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.