Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE: Se pregătește un nou front politic. UNPR, vârf de lance

sah

În cazul unei numiri a vicepremierului Gabriel Oprea la şefia SRI, conducerea UNPR ar putea fi preluată de tandemul Neculai Onţanu – Cătălin Cherecheş. Este ipoteza cea mai probabilă vehiculată la vârful formațiunii fără de care Guvernul Ponta nu ar rezita la guvernare.

În contextul celor câteva zile rămase până la turul doi al alegerilor prezidenţiale, la nivel de UNPR se caută deja soluţii pentru suplinirea lipsei preşedintelui formaţiunii, despre care se aude că ar fi favorit pentru ocuparea poziţiei supreme în conducerea SRI. Se pare că favorit pentru preluarea conducerii partidului ar fi  tandemul compus din primarii Nicolai Onţanu şi Cătălin Cherecheş, până la alegerile locale din 2016, alături de un preşedinte de onoare care ar putea fi viitorul prim – ministru.

Interesant ar fi de aflat care sunt dedesubturile acestui plan? Cu atât mai mult cu cât se zvoneşte că omul lui Oprea, Cătălin Cherecheş, a rezervat pe numele său la OSIM două branduri: Partidul Naţional Român şi Coaliţia pentru România. Cu atât mai interesant este acest zvon, cu cât se cunoaşte şi simpatia pe care Cherecheş o are faţă de Traian Băsescu şi Elena Udrea.

Ideea de a readuce pe scena politică românească Partidul Naţional Român (PNR) poate fi una câştigătoare, în viitor. PNR a fost partidul care a reprezentat interesele naţiunii române din Transilvania, Banat, Crişana, Maramureş şi Bucovina. PNR i-a avut lideri pe parcursul vremii pe Ioan Rațiu, iar după anul 1902 pe Gheorghe Pop de Băseşti, Iuliu Maniu, Alexandru Vaida Voievod, Teodor Mihali, etc. Rolul PNR în Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 este un alt amănunt care poate să prindă simpatia electoratului faţă de noul proiect politic care se conturează deocamdată în spatele uşilor închise.

Având în vedere repulsia ardelenilor, şi nu numai, faţă de politică în general, de zona social –democrată în speţă, ţinând cont de informaţia pe care o avem, pe surse, referitor la rezervarea denumirii Partidul Naţional Român la OSIM de către primarul băimărean Cătălin Cherecheş, s-ar putea să vedem un proiect politic interesant pregătit pentru anii următori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.