Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Sebastian Ghiță s-a dus, beat, peste un procuror în casa acestuia

sebastian ghita

Deputatul Sebastian Ghiţă i-a cerut procurorului Liviu Tudose, fost şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti, să îl salveze pe preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova de o anchetă a acestei structuri, iar pentru aceasta Ghiţă s-ar fi aşezat în genunchi în faţa magistratului, au declarat surse judiciare pentru AGERPRES.

PCA Ploieşti derula, în acel moment, o anchetă privind fapte de evaziune fiscală şi spălare de bani, cercetările vizând mai multe persoane, dar şi zeci de firme.

Citește și: O vedetă de muzică ușoară, filmată făcând videochat / VIDEO 18+

De altfel, PCA a dispus, în cursul anului 2014, trimiterea în judecată a respectivului dosar, fiind deferiţi justiţiei mai mulţi inculpaţi, printre care fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Marcel Păvăleanu, omul de afaceri Răzvan Alexe, cunoscut drept apropiat al familiei Cosma, dar şi oameni de afaceri ale căror firme au avut, de-a lungul timpului, contracte cu autorităţile publice din Prahova, inclusiv CJ Prahova.

Liviu Tudose era, la momentul cercetărilor din acel dosar, procuror şef al PCA Ploieşti. El a fost arestat preventiv vineri, la propunerea procurorilor DNA Ploieşti, fiind acuzat de folosirea sau permiterea accesului la informaţii nedestinate publicităţii şi luare de mită.

Citește și: O profesoară a șocat când s-a dezbrăcat pe net: Ce a decis conducerea școlii / FOTO HOT

Conform surselor citate, Tudose ar fi admis în faţa procurorilor anticorupţie că a purtat discuţii referitoare la acel dosar cu deputatul Sebastian Ghiţă, însă susţine că nu i-a dat informaţii referitoare la percheziţii sau măsuri de supraveghere.

Ghiţă era nemulţumit cu privire la măsurile asigurătorii dispuse de procurori asupra firmelor implicate în lanţul infracţional, el arătând că acest lucru afectează derularea lucrărilor firmelor de construcţii, susţin sursele citate.

Citește și: Imaginile care au scandalizat: O polițistă a pus poze cu ea goală pe Facebook

Potrivit acestora, în contextul în care ancheta avansa şi era previzibil faptul că cercetările ar putea ajunge la preşedintele CJ Prahova, Ghiţă, care este un apropiat al familiei Cosma, ar fi intervenit pe lângă procurorul Liviu Tudose, aşezându-se în genunchi în faţa acestuia şi cerându-i să îl salveze pe "moş" (n.r. - Mircea Cosma).

Liviu Tudose susţine că deputatul Sebastian Ghiţă se afla sub influenţa băuturilor alcoolice când a făcut acest gest.

Citește și: DEMISIE cu SCANDAL la Antena 3: Acuzații grave la adresa unei vedete

La începutul lui 2014, Ghiţă a intermediat o întâlnire dintre premierul de la acea vreme, Victor Ponta, şi Liviu Tudose, prim-ministrul oferindu-i acestuia din urmă funcţie de conducere, respectiv director al Departamentului pentru Luptă Antifraudă sau o funcţie de execuţie în cadrul ONPCSB. Tudose ar fi acceptat propunerea de principiu, însă ea nu s-a materializat niciodată, în condiţiile în care Mircea Cosma nu a mai putut fi salvat, au mai declarat sursele.

Concret, DNA Ploieşti a demarat în acea perioadă cercetările într-un dosar în care, ulterior, Mircea Cosma, fiul acestuia, deputatul Vlad Cosma, dar şi alte persoane, între care Răzvan Alexe, au fost trimise în judecată pentru fapte de corupţie.

Citește și: Vestea lunii pentru Simona Halep: Ce a aflat în această seară

De altfel, Liviu Tudose a arătat că îl cunoştea dinainte pe Victor Ponta, fostul premier fiind invitat la o nuntă la care magistratul a fost naş, mai spun sursele citate.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat marţi cererea DNA privind încuviinţarea reţinerii lui Sebastian Ghiţă, iar în cazul arestării preventive a acestuia nu a fost întrunit numărul de voturi necesar avizării.

Sebastian Ghiţă este acuzat în acest nou dosar de dare de mită (2 infracţiuni), folosire de informaţii care nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii (2 infracţiuni), şantaj, cumpărare de influenţă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Citește și: RUŞINOS Federaţia Română de Fotbal a comis-o grav de tot

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.