Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Tăcerea grea a lui Ilie Sârbu

Ilie Sarbu

Surse senatoriale PSD au declarat, luni, pentru stiripesurse.ro, ca subiectul votului din plenul Senatului privind cererile de arestare a senatorilor social-democrati Dan Șova și Darius Valcov a fost evitat total in sedinta de grup.

Social-democratii il asteptau pe liderul PSD Victor Ponta sa participe la sedinta, pentru a transa subiectul, discutia fiind cu atat mai importanta cu cat conducerea centrala a PSD nu s-a reunit luni dimineata in Biroul Politic National pentru a da un mesaj ferm catre propriii senatori in privinta cererilor de arestare. Senatorii se asteptau ca Victor Ponta sa nu dea ordin pe unitate, insa sa le lase de inteles, aluziv, care e pozitia sa, asa cum obisnuieste Premierul sa o faca, ne-au declarat surse social-democrate.

Liderul PSD, cu toata ca si-a anuntat participarea, nu a mai venit la senatorii partidului.

In lipsa lui Victor Ponta, in timpul sedintei grupului senatorial PSD s-au discutat doar doua lucruri legate de cererile de arestare.

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, le-a cerut colegilor sai sa fie prezenti la sedinta de plen de miercuri in care se vor vota cele doua solicitari pentru Dan Sova si Darius Valcov, insa nici macar aluziv nu s-a ridicat problema votului. Nici decizia politica de la Sinaia (orice solicitare se aproba) nu a fost repetata, dar nici nu li s-a spus senatorilor sa voteze cum considera. Pur si simplu nu s-a spus nimic, ne-au precizat surse social-democrate participante la sedinta.

"Nu s-a discutat nimic, absolut nimic, despre cererile de arestare", ne-au declarat surse social-democrate.

Prezent in sedinta de grup, senatorul Dan Sova nu a luat cuvantul sa isi explice dosarul sau sa le adreseze colegilor o recomandare din partea sa, asa cum se asteptau unii senatori PSD inaintea sedintei si asa cum s-a procedat la grupu PSD in alte cazuri. Dan Sova a tacut toata sedinta, spun sursele senatoriale.

A doua referire la cele doua dosare a venit de la senatorul Florentina Jipa, care s-a referit la faptul ca din dosarul lui Darius Valcov lipseste volumul cu numarul opt.

Cele doua solicitari ale Parchetului de incuviintare a masurii de arestare pe numele senatorilor PSD Dan Sova si Darius Valcov vor intra la votul din plenul Senatului de miercuri.

Pe aceeasi tema:

Revolta senatorilor PSD înaintea ședinței cu Victor Ponta

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.