Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Tăriceanu, ordin de RACOLARE masivă la ALDE: s-a ieșit la vânătoare de liberali

tariceanu

Jocurile politice s-ar putea încinge în următoarea perioadă, iar transferurile dinspre PNL spre ALDE ar putea deveni un fapt comun. Călin Popescu Tăriceanu își ia foarte în serios candidatura la alegerile prezidențiale și le-a ordonat celor de la ALDE să racoleze tot ce se poate, pentru a întări partidul.

Citește și: Tensiuni în interiorul coaliției PSD-ALDE: oamenii lui Tăriceanu se consideră trădați de PSD/SURSE

Oamenii lui Călin Popescu Tăriceanu vor încerca să profite la maxim de situația încordată din interiorul PNL. Ludovic Orban a impus o serie de criterii de evaluare președinților de filiale și, în perioada următoare, am putea asista la execuții în masă ale liberalilor din teritoriu.

La pândă stau oamenii lui Tăriceanu, care fac deja oferte liberalilor să vină către ei. Toamna politică s-ar putea dovedi extrem de fructuoasă pentru ALDE, care își va aduce în garnitura proprie o serie de lideri ai PNL, oameni căzuți în dizgrația lui Orban.

Sursele noastre susțin că primele transferuri sunt deja pregătite. În Parlament, ALDE l-a ofertat pe senatorul Daniel Zamfir, recent exclus din PNL. Acesta nu a declinat oferta, însă dorește ca înainte de a pleca din PNL să se lupte cu Ludovic Orban în forurile statutare ale partidului. Evident că acest lucru avantajează ALDE, pentru că un astfel de război atrage critici asupra celor din PNL.

De asemenea, ALDE ar putea transfera organizația PNL Sector 3. Florin Alexe a fost executat de Ludovic Orban, pe motiv de colaborare cu PSD, însă oamenii din organizație îi sunt loiali. Aceștia ar putea trece în masă către ALDE, ceea ce ar reprezenta o lovitură grea pentru liberali în Capitală.

Conform surselor noastre, în această vară vor fi schimbați cel puțin cinci lideri județeni ai PNL, iar ALDE va sta la colț pentru a-i racola. Obiectivul major al oamenilor lui Tăriceanu este să ia lideri în județe, dar și o bună parte din organizație, în așa fel încât să pregătească alegerile europarlamentare și prezidențiale cu un partid care are structuri solide în teritoriu. ALDE dispune de ”coșul cu bunătăți” al guvernării și are posibilitatea de a oferi funcții pentru noii veniți, așa că nu ar trebui să mire pe nimeni dacă organizații întregi se vor înregimenta în armata lui Călin Popescu Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.