Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Tăriceanu tulbură apele în coaliție: pierdere pe linie pentru PSD

tariceanu

Între PSD și PNL s-a făcut trocul: PNL va lua Comisia de Cod Electoral, în timp ce PSD va lua Comisia de revizuire a Constituției, dar aici sunt probleme.

Citește și: SURSE - Înțelegere de taină între PSD și PNL

Citește și: Înțelegerea PNL-PSD a fost perfectată: Valeriu Zgonea DEMISIONEAZĂ

Călin Popescu Tăriceanu zgârie serios ușa la PSD pentru a primi șefia Comisiei de revizuire a Constituției, dar pentru PSD asta ar însemna pierderi pe linie în Parlament.

Șefia Comisiei de revizuire a Constituției i-ar reveni, în mod normal, senatorului Ioan Chelaru. Acesta este cel care a lucrat întreg proiectul, l-a prezentat Comisiei de la Veneția și este singurul membru vechi al Comisiei de Constituție care cunoaște toate înțelegerile făcute pe acest proiect.

Ei bine, dacă PSD cedează la rugămințile lui Tăriceanu, atunci social democrații vor pierde inclusiv funcția de vicepreședinte al Comisiei de revizuire a Constituției, deținută în acest moment de Ioan Chelaru.

Pentru PSD trocul convenit cu PNL însemnă pierderi pe bandă rulantă: pierd Comisia de Cod Electoral și șefia Comisiei de Constituție, iar părintele noii Constituții va deveni liberalul reformator Tăriceanu, nu un om al PSD, partid cu a cărei majoritate se face proiectul.

O altă problemă este legată de adversitatea liberalilor față de Călin Popescu Tăriceanu. În Comisia de Constituție, orice articol trece cu o majoritate de două treimi. Liberalii îl vor săpa pe Tăriceanu cât se poate de mult, în timp ce Chelaru are relații suficient de bune cu liberalii pentru a-i convinge să susțină mare parte din amendamente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.