Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Înțelegere de taină între PSD și PNL

blat

PNL și PSD sunt în negocieri avansate pentru a realiza una dintre cele mai importante înțelegeri a acestei legislaturi. În Parlament avem două Comisii cu importanță majoră: Comisia de revizuire a Constituției și Comisia de Cod Electoral.

Surse din ambele partide ne-au confirmat că între cele două partide se poartă negocieri avansate pentru a se ajunge la o înțelegere. În acest moment PSD conduce Comisia de Cod Electoral prin intermediul lui Valeriu Zgonea, dar o va ceda celor de la PNL.

PNL conducea Comisia de revizuire a Constituției, prin intermediul lui Crin Antonescu, care între timp a demisionat. Liberalii își doreau să conducă în continuare această Comisie și l-au propus pe Ludovic Orban.

Între timp, la înțelegere cu PSD, Ludovic Orban s-a retras din Comisia de Constituție și va deveni, cel mai probabil, noul șef al Comisiei de Cod Electoral.

Citește și: SURSE - Pe cine susține PNL în Comisia de Constituție

Înțelegerea aduce beneficii de ambele părți: PSD scapă de Comisia de Cod Electoral, care a stârnit rumoare maximă în rândul baronilor locali și va prelua Comisia de Constituție, acolo unde apele sunt ceva mai liniștite.

Pentru PNL, Comisia de Cod Electoral aduce mai multă vizibilitate și îi ajută să-și respecte una dintre promisiunile din campanie, anume aceea de a scoate o nouă formulă de vot pentru Diaspora.

Această înțelegere între PSD și PNL îi dă frisoane lui Călin Popescu Tăriceanu. Acesta s-a cerut în Comisia de Constituție, pe care spera să o și conducă. Ei bine, Tăriceanu s-ar putea să rămână cu buza umflată, iar Comisia de Constituție să o preia senatorul PSD Ioan Chelaru, cel care a și prelucrat draftul actual al Constituției revizuite.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.