Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surse: UE a inclus pe lista neagră alți opt cetățeni ruși implicați în incidentul din Strâmtoarea Kerci

Comitetul Reprezentanților Permanenți din cadrul UE (Coreper) a inclus pe lista neagră alți opt cetățeni ruși implicați în incidentul din Strâmtoarea Kerci și a extins valabilitatea acesteia pentru șase luni, până pe 15 septembrie, a declarat miercuri o sursă diplomatică, relatează TASS, informează Mediafax.

Citește și: Negocieri finalizate cu Parlamentul European în ceea ce privește echilibrul între viața profesională și cea de familie sau expunerea la agenți cancerigeni

”Ambasadorii celor 28 de state membre ale UE au decis extinderea pentru șase luni a măsurilor privative împotriva celor responsabili pentru încălcarea integrității teritoriale a Ucrainei. Lista include, de asemenea, opt persoane responsabile pentru incidentul din Strâmtoarea Kerci”, a afirmat acesta.

El a menționat că decizia va fi aprobată de Consiliul UE și va intra în vigoare în prima săptămână a lunii martie. Numele celor opt cetățeni ruși adăugați la această listă vor fi, de asemenea, cunoscute la începutul lunii martie.

Cei care au fost incluși pe lista neagră vor primi interdicție de a călători în spațiul UE și li se va interzice accesul la sistemul bancar din UE. După extinderea sa, această listă neagră va cuprinde 171 de persoane, inclusiv cetățeni ruși și ucraineni, și 44 de entități juridice, în special agenții guvernamentale și unități militare ale republicilor autoproclamate Donetsk și Lugansk. Lista este prelungită de două ori pe an - până pe 15 martie și până pe 15 septembrie.

În luna noiembrie, Moscova a reținut trei nave militare ucrainene și echipajele acestora în Strâmtoarea Kerci din Marea Neagră, incident care a alimentat tensiunile existente deja între cele două țări. Rusia a anexat Peninsula Crimeea în 2014.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.