Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Ultimul hop pentru Șerban Nicolae în cursa spre șefia Senatului

serban nicolae

Grupul PSD din Senat l-a ales marți cu vot secret, în turul II, pe Șerban Nicolae, să fie candidatul partidului la funcția de președinte al Senatului. Șerban Nicolae a primit 35 de voturi, în timp ce contracandidatul său din partid, Radu Oprea, a primit 26 de voturi de la senatorii social-democrați. Liderul interimar PSD Marcel Ciolacu l-a felicitat pe Șerban Nicolae după alegerile interne din partid.

În PSD circulă informația neoficială că noua conducere interimară și l-ar fi dorit pe Radu Oprea câștigător. Din acest motiv, au apărut speculații în PSD că încă nu s-a jucat șefia Senatului. Ca să rămână definitiv candidatul PSD la șefia Senatului, Șerban Nicolae mai trebuie validat și de CEX PSD ,spun surse social-democrate. Fără validarea CEX-ului, nu se va trece la organizarea de alegeri în plenul Senatului.

Surse din PSD spun că și lui Șerban Nicolae îi convine să treacă prin filtrul CEX pentru a nu exista niciun fel de comentarii în partid legate de alegerea sa la Senat. Ultimul lucru pe care și-l dorește PSD, spun surse din partid, este ca grupul să nu fie unit în jurul unui candidat și să aibă astfel de câștigat liberalii care o au pe Alina Gorghiu candidat la șefia Senatului.

CEX-ul PSD va avea loc vineri, astfel că nu se va vota în plenul Senatului, săptămâna aceasta, noul președinte al Senatului și se va aștepta decizia CEX.

În prezent funcția de președinte al Senatului este exercitată interimar de către Titus Corlățean (PSD) și este nevoie de alegerea unui președinte plin după demisia fostului titular Teodor Meleșcanu.

 

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.