Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Un calcul de primăvară în PNL

pnl nou sigla

Liberalii au anunțat cu surle și trâmbițe lansarea programului de guvernare, dar între timp și-au dat seama că mai are nevoie de ceva retușuri și l-au întors în atelierele de partid.

Surse din PNL ne-au explicat că acest program va fi finalizat total în aproximativ 2 săptămâni și abia ulterior va începe adevăratul asalt al PNL pentru preluarea guvernării.

Tot mai multe voci din PNL susțin că este nevoie de un compromis major pentru a înlătura guvernul Ponta, iar acest compromis are două variante.

1. Se renunță la principiul impus de Klaus Iohannis: nu primim traseiști și se demarează negocieri pe bune în Parlament. Marea problemă a liberalilor este însă una de viitor, în această situație. Toți parlamentarii care ar putea trece în barca PNL și-ar dori un loc eligibil la alegerile din 2016. Ca să faci o majoritate confortabilă, în actualul Parlament ai avea nevoie de aproximativ 290 de voturi, asta în timp ce în 2016 se va reduce numărul de parlamentari. Este greu de crezut, chiar și pentru cei mai optimiști dintre liberali, că în 2016 vor avea un scor asemănător cu al USL, care le-ar aduce peste 60% din mandate în legislatura viitoare.

2. Negocieri frontale cu UNPR: aceasta ar fi varianta cea mai la îndemână pentru PNL, dar aici se lovesc de refuzul generalului Gabi Oprea. Acesta vrea să joace în continuare cu PSD, din rațiuni simple: nu dă cioara din mână, pentru vrabia de pe gard.

Chiar și în acest tablou, liberalii păstrează o doză de optimism major. Chiar și în discuțiile informale, liderii PNL dau asigurări că în cazul unei moțiuni de cenzură vom avea parte de surprize majore.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.