Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Un nou ministru se pregătește să părăsească Guvernul Dacian Cioloș

poza guvern

După demisia cu scandal a ministrului Muncii, Ana Costea, un alt ministru e pe cale să plece, zilele următoare din Guvernul Dacian Cioloș. Este vorba despre Aura Răducu, ministrul Fondurilor Europene.

Dacian Cioloș este total nemulțumit de activitatea ministrului, România, în mandatul lui Răducu, nereușind să absoarbă o rată cât mai mare din sumele puse la dispoziție de Uniunea Europeană. Prin urmare, Aura Răducu va pleca în curând, iar locul său va fi luat de Dragoș Pâslaru. El e consilier pe probleme economice al premierului Dacian Cioloş de la începutul lunii decembrie, după ce a fost managing partner la firma de consultanţă GEA Consulting.

Pâslaru s-a născut în 1976 la Bucureşti şi a urmat cursurile Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti, unde şi-a obşinut o licenţă în economie internaţională. Tot la ASE şi-a aprofundat studiile în integrarea europeană urmând ca, până în anul 2000 să urmeze cursurile instituţiei de învăţământ London School of Economics and Political Science din Londra, Marea Britanie, unde a obţinut o diplomă de master în relaţii internaţionale. Cunoaşte cinci limbi de circulaţie internaţională şi are în portofoliul său mai multe activităţi profesionale, printre care: “Impactul adoptării EURO în ţările din Europa Centrală şi de Est. Studiu de caz - România”, “A adera sau a nu adera? Un dialog cu doi actori: România şi Uniunea Europeană” sau “Pe drumul către UE – Transformarea sistemului politic în România”; cercetări la care a lucrat înainte de intrarea României în Uniunea Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.