Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Vară 'toridă' în justiție

medpagetoday.com
justitie masca

Coaliția de guvernare ia în calcul să închidă subiectul SIIJ în acestă vară, într-o sesiune parlamentară extraordinară, spun surse politice pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Coaliția de guvernare va aștepta un aviz al Comisiei de la Veneția, prognozat să fie emis la începutul lunii iulie, legat de desființarea SIIJ, au declarat sursele citate. De asemenea, se ia în calcul convocarea parlamentarilor în sesiune extraordinară, pe perioada vacanței, pentru dezbatere și vot final.

Sursele citate susțin că UDMR ar fi de acord să discute și despre o formulă în care dosarele SIIJ să nu ajungă obligatoriu la Parchetul General. USR ar vrea ca dosarele SIIJ să meargă la DNA.

Cel mai probabil, personalul SIIJ va rămâne la Parchetul General.

În ceea ce privește legile justiției, coaliția nu a ajuns nici aici la un acord. Partidele de la guvernare nu se înțeleg pe procedura de numire a procurorilor șefi și nici pe subiectul scoaterii sau nu a Poliției Judiciare de sub aripa MAI, au mai spus surse politice. PNL vrea să rămână Poliția Judiciară la MAI, USR nu este de acord. Este aproape cert că nu se va intra pe legile justiției mai devreme de viitoare sesiune parlamentară, la toamnă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.