Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Variantă delicată în PSD. Baronilor li se iau jucăriile / Victor Ponta scapă

PSD - Sursa foto: cotidianul.ro

Victor Ponta și Liviu Dragnea au anuntat ca doresc, dupa pierderea alegerilor din cauza imaginii de 'baroni', ca un presedinte de Consiliu Judetean sa nu mai poata ocupa si functia de presedinte al organizatiei judetene. Subiectul a fost discutat pe toate fetele la sedinta informala a PSD din Teleorman, spun surse din PSD, potrivit carora o varianta cu sanse mari este ca doar alesii locali sa fie blocati la cumulul de functii administrative si politice, in timp ce liderii centrali, din BPN, de exemplu, sa poata sa fie si ministri sau Premier fara probleme.

Cu alte cuvinte, spun sursele citate, principiul va fi aplicat primarilor si presedintilor de Consilii Judetene care ocupa si functia de presedinte al organizatiei judetene PSD, nu si Premierului Victor Ponta, de exemplu, toata lumea fiind de acord ca desi e normal ca un principiu sa fie aplicat de sus pana jos, totusi Premierul are nevoie sa aiba in mana si decizia politica, altfel risca sa apara fracturi serioase in partid, spun sursele citate.

In cea mai recenta iesire publica pe acest subiect, Victor Ponta a spus ca desi toate regulile trebuie sa functioneze inclusiv in ceea ce-l priveste, trebuie discutat in PSD "care este nivelul" la care se va aplica acest principiu.

"(...)trebuie să stabilim, din punctul meu de vedere, destul de clar care este nivelul la care cineva care are o funcţie administrativă importantă, pornind de la funcţia de prim-ministru, preşedinte de consiliu judeţean, în acelaşi timp exercită şi funcţii politice, pentru că, din punctul meu de vedere, cât mai multe persoane care au acces la decizie politică şi administrativă, cu atât mai bine. Cu cât decizia se strânge într-un grup mai mic, apar şi greşeli. Toate regulile se referă la toată lumea, inclusiv la mine, nu există excepţii pentru mine", a declarat Victor Ponta la finalul BPN al PSD din 12 ianuarie.

Pe aceeasi tema:

SURSE Primul fault adevarat la baronii PSD

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.