Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Ion Iliescu, out?

iliescu

Surse social-democrate sustin ca exista intentia eliminarii din viitorul Statut al partidului a functiei de presedinte de onoare al PSD, functie detinuta fara intrerupere, din 2006 si pana in prezent, de catre fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu.

Potrivit surselor citate, masura este sustinuta de presedintele executiv al partidului, Liviu Dragnea, insa propunerea va fi facuta oficial de catre una-doua organizatii judetene ale PSD.

Întrebat dacă Ion Iliescu rămâne preşedinte de onoare al PSD, Liviu Dragnea a arătat că în statut nu există 'numele Ion Iliescu' si ca fostul presedinte 'n-are nevoie de statut'.

'Ion Iliescu n-are nevoie de statut ca să rămână preşedintele fondator al partidului şi preşedintele de onoare. De ce să nu rămână? Bineînţeles', a declarat, recent, Liviu Dragnea.

Victor Ponta, in 2013: 'O să punem in Statut  - Iliescu presedinte de onoare'

La precedentul Congres PSD din 2013, presedintele partidului, Victor Ponta, spunea ca ii revine 'placerea' sa-l propuna pe Ion Iliescu in functia de presedinte de onoare si ca PSD-istii vor introduce in Statut sintagma 'Iliescu - presedinte de onoare'.

"Avem o prevedere în statut şi îmi revine mie plăcerea ca, de fiecare dată - şi sper că mult timp de acum încolo, să propun desemnarea preşedintelui de onoare al partidului în persoana lui Ion Iliescu. O să punem în statut - Iliescu preşedinte de onoare", declara Victor Ponta in fata Congresului PSD.

Ion Iliescu, in 2010: Nu țin foarte mult la această funcție

Ion Iliescu declara inaintea Congresului PSD din 2010, in care Victor Ponta a fost ales presedintele partidului, că nu este interesat ca funcţia sa să fie menţinută în Statutul partidului.

"Eu nu sunt neapărat interesat să mă exprim pentru menţinerea măcar a acestei funcţii. Este o chestiune la care eu personal nu ţin foarte mult. Ea a fost introdusă la congresul anterior din anumite considerente conjuncturale, altminteri personal nu ţin foarte mult la această chestiune. Eu nu ţin neapărat la această prezenţă în Statut", a explicat Iliescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.