Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Viorica Dăncilă demisionează de la conducerea PSD: urmează un CEX care va decide soarta PSD

Inquam Photos / Octav Ganea
viorica dancila psd

Viorica Dăncilă ar urma să își anunțe demisia din funcția de președinte al PSD la ședința Comitetului Executiv al partidului de marți, au declarat surse politice. Reuniunea CEx va avea loc de la ora 18.30, la sediul formațiunii din Kiseleff.

Citește și: Și dacă am avut cel mai mare blat din istoria prezidențialelor?/OPINIE

Potrivit surselor citate, Viorica Dăncilă va primi funcțiile de coordonare în organizația de femei a PSD, acolo unde a mai deținut funcția de lider, dar și poziția de lider la organizația de Teleorman, informează Mediafax.

În funcția de președinte interimar până la Congresul PSD va fi desemnat, cel mai probabil, Marcel Ciolacu.

Președintele Camerei Deputaților a anunțat pe Facebook că s-a întâlnit luni cu Viorica Dăncilă și i-a transmis acesteia că va discuta cu președinții organizațiilor din țară despre rezultatul obținut de partid la alegerile prezidențiale. El a adăugat că a fost o discuție „calmă” și „așezată”.

„A fost o campanie în care s-a muncit mult, mulțumim tuturor celor care s-au implicat și mulțumim milioanelor de români care au dat un vot de încredere Partidului Social Democrat și Vioricăi Dăncilă. A fost un rezultat care nu ne mulțumește pe niciunul dintre noi, dar asta nu înseamnă ca nu există soluții”, a explicat Marcel Ciolacu, luni seara, pe Facebook.

La ședință există și posibilitatea convocării unui Congres al partidului, în următoarea perioadă.

Pe de altă parte, președintele PSD Vaslui Dumitru Buzatu a catalogat ca fiind „o lovitură de partid” preluarea șefiei PSD pe o perioadă interimară de către Marcel Ciolacu. Social-democratul a explicat că acest lucru nu are aprobarea unei structuri decizionale și astfel încalcă statutul formațiunii.

Firea și Bădălău, printre nemulțumiții din PSD

După eșecul de la prezidențiale, mai mulți lideri social-democrați i-au cerut Vioricăi Dăncilă să își depună mandatul de președinte al partidului și să își asume răspunderea. Întreaga situație în care se află liderul PSD a fost amplificată și de numirea lui Gabriel Oprea, lider al UNPR, ca vicepreședinte al PSD.

Printre cei care au criticat-o pe Viorica Dăncilă se numără Gabriela Firea, liderul PSD Giurgiu Niculae Bădălău și președintele PSD Olt, Marius Oprescu.

Încă de duminică seara, actualul lider al organizației PSD Olt Marius Oprescu a declarat că filiala pe care o conduce a susținut de la început că strategia partidului pentru prezidențiale este greșită.

De asemenea, primarul general al Capitalei Gabriela Firea a criticat-o, luni, pe Viorica Dăncilă pentru „impunerea” în conducerea PSD a lui Gabriel Oprea și a unor lideri sindicali.

Și Niculae Bădălău, a spus că partidul „trebuie să aibă un nou început” și că persoanele care au condus campania electorală „să aibă bărbăția să își asume” eșecul din alegeri.

Un alt contestatar al Vioricăi Dăncilă este senatorul de Hunedoara, Cristian Resmeriță, care consideră că președintele PSD trebuie să facă un pas în spate, pentru ca social-democrații să aibă o șansă.

Și deputatul PSD de Botoșani Răzvan Rotaru a cerut public demisia Vioricăi Dăncilă de la șefia partidului, după pierderea alegerilor prezidențiale. Acesta a precizat că un asemenea de gest din partea lui Dăncilă ar fi corect și ar permite demararea reconstruirii formațiunii.

Viorica Dăncilă spunea, duminică seara, după închiderea secțiilor de vot și anunțarea rezultatelor exit poll, că nu va demisiona de la șefia PSD, însă dacă vor considera colegii că trebuie să facă acest pas, atunci trebuie organizat un Congres, deoarece tot așa a fost aleasă la conducerea formațiunii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.