Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suspecți de terorism, arestați în România: aveau 50 de tone de azotat de amoniu

masini politie

O cantitate de 50 de tone de azotat de amoniu, dar şi arme şi cartuşe au fost confiscate, sâmbătă, de poliţiştii din Giurgiu în urma unei activităţi pentru prevenirea infracţiunilor la regimul armelor şi muniţiilor şi respectarea prevederilor legale la regimul substanţelor periculoase. Azotatul de amoniu este utilizat pentru a produce explozibil.

"Astăzi, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase Giurgiu au desfăşurat în judeţul Giurgiu activităţi pentru prevenirea infracţiunilor la regimul armelor şi muniţiilor, respectarea prevederilor legale la regimul substanţelor periculoase şi pentru prevenirea şi combaterea braconajului cinegetic. În urma activităţilor desfăşurate au fost constatate patru infracţiuni, dintre care trei privind nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi una privind nerespectarea obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice şi produselor de protecţie a plantelor numai ambalate şi în locuri protejate', se arată într-un comunicat de presă emis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Giurgiu.

Astfel, în timpul acestei acţiuni a fost descoperite şi ridicate 50.000 de kilograme de azotat de amoniu în valoare totală de 348.600 de lei, trei arme neletale supuse autorizării şi 17 cartuşe.

De asemenea, au fost aplicate opt sancţiuni contravenţionale, în valoare de 9.003 de lei, dintre care două pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor şi una la Legea nr. 407/2006 privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic.

Totodată, în cazul a şase persoane a fost dispusă anularea autorizării deţinerii de arme şi muniţii, iar 19 persoane fizice au fost controlate la domiciliu cu privire la modul de păstrare şi asigurare a armelor şi muniţiei deţinute, precizează sursa citată, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.