Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suspectul inculpat pentru uciderea deputatului britanic David Amess va fi judecat în martie

express.co.uk
David Amess

Suspectul inculpat pentru uciderea deputatului britanic David Amess, considerată de poliţie un act terorist, va fi judecat în luna martie, a anunţat vineri un judecător, relatează AFP.

Inculpat joi pentru crimă şi plănuirea de acte teroriste, Ali Harbi Ali, de 25 de ani, a compărut prin videoconferinţă în faţa tribunalului penal Old Bailey din Londra.

Citește și: Suspectul reţinut de poliţie după moartea deputatului David Amess a fost inculpat pentru crimă şi plănuirea unor acte teroriste

Judecătorul Nigel Sweeney a fixat data următoarei audieri preliminare pe 5 noiembrie şi data provizorie a începutului procesului pe 7 martie.

David Amess, deputat conservator în vârstă de 69 de ani şi tată a cinci copii, a fost ucis cu lovituri de cuţit pe 15 octombrie, în timp ce discuta cu alegătorii din circumscripţie într-o biserică metodistă din Leigh-on-Sea, la circa 60 km est de Londra, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: VIDEO| Deputaţii britanici au ţinut un minut de reculegere în memoria deputatului ucis David Amess

Moartea sa a bulversat ţara, reamintind trauma asasinării deputatei laburiste Jo Cox în iunie 2016, de un extremist de dreapta.

Arestat la faţa locului, suspectul este născut şi crescut într-o familie de origine somaleză. El a urmat, potrivit media britanice, pentru scurt timp, un program de luptă împotriva radicalizării, fără a fi considerat un risc de serviciile de securitate.

Poliţia a evocat "o motivaţie potenţial legată de extremismul islamist", în timp ce parchetul a vorbit despre "motivaţii atât religioase, cât şi ideologice".

Citește și: Guvernul britanic ia în calcul sporirea măsurilor de protecţie pentru aleşi după uciderea deputatului David Amess

Regatul Unit s-a confruntat cu mai multe atacuri jihadiste cu arme albe în ultimii ani, unele revendicate de gruparea Statul Islamic. Nicio revendicare nu a fost făcută publică după moartea lui David Amess, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.