Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suspectul tâlhăriei asupra bătrânei din Neamț a fost eliberat în baza Legii recursului compensatoriu

facebook.com
politia

Suspectul tâlhăriei comisă asupra unei bătrâne care se plimba de mână cu nepoţelul în Piatra-Neamţ ar fi fost eliberat înainte de termen pe baza Legii recursului compensatoriu, a declarat, vineri, într-un briefing de presă, prefectul George Lazăr, informează Agerpres.

Acesta a adăugat că are certitudinea că suspectul a fost condamnat anterior şi pentru alte fapte de tâlhărie şi furturi, fiind eliberat din penitenciar la începutul anului 2020.

"Din datele pe care le avem, acest individ a fost condamnat, în 2015, pentru fapte de tâlhărie şi furt, având resturi de pedepse din 2010, când a comis alte fapte. Deci avem de-a face cu un om certat cu legea, un recidivist de mult. El a fost eliberat la începutul anului 2020. În anul 2017 a apărut Legea 167 a recursului compensatoriu şi raportat la încadrarea juridică a faptelor şi a condamnării pe care a avut-o la ultima tâlhărie, presupun rezonabil că a fost eliberat înainte de termen. O astfel de legislaţie nu este în regulă. Încurajează pe cei care ies din penitenciar înainte de termen să comită fapte abominabile", a declarat George Lazăr.

Prefectul a adăugat că Legea recursului compensatoriu a încurajat pe cei care au beneficiat de prevederile ei să comită din nou fapte penale.

"Dacă acest individ nu ar fi beneficiat, din presupunerile mele, de legea recursului compensatoriu, ar fi fost închis şi nu ar mai fi comis tâlhăria asupra bătrânei de 64 ani care se plimba de mână cu nepoţelul. Locul unor astfel de indivizi nu este în societate. Legiuitorul, Curtea Constituţională a României sau Parlamentul, trebuie să aibă în vedere bunul mers al societăţii, siguranţa cetăţenilor şi că orice faptă trebuie pedepsită în conformitate cu legea penală din România. Nu poţi să eliberezi, din punct de vedere moral", a subliniat prefectul George Lazăr.

Tâlhăria s-a produs, luni, în Piatra-Neamţ şi a fost surprinsă de camerele de filmat din zonă.

În imagini se vede cum un individ o loveşte în faţă de două ori pe bătrâna în vârstă de 64 ani şi după ce aceasta cade, îi smulge geanta şi fuge.

Victima era însoţită de nepotul ei, care a căzut la pământ odată cu ea.

Poliţiştii au reuşit prinderea suspectului în mai puţin de 24 de ore.

Acesta este un recidivist de 34 ani, din localitatea Gârcina, şi a fost arestat preventiv de judecători pentru 30 de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.