Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suspendarea bombardamentelor din Alep, un 'gest de bunăvoinţă' din partea Rusiei

Suspendarea imediată a raidurilor aeriene ruse asupra Alep este 'un gest de bunăvoinţă din partea militarilor ruşi', a explicat marţi purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, informează AFP, potrivit agerpres.

Întrebat de presă cu privire la decizia surprinzătoare a Moscovei de a suspenda marţi dimineaţa bombardamentele ruse şi siriene asupra oraşului Alep, Peskov a declarat că acest lucru 'nu are nicio legătură' cu criticile formulate de Franţa şi Germania, ci este pur şi simplu 'un gest de bunăvoinţă din partea militarilor ruşi'.

Citeşte şi: Rusia suspendă atacurile aeriene din Alep

'În mod evident, continuarea eforturilor Rusiei în lupta sa împotriva teroriştilor şi în vederea deblocării situaţiei din Alep este cea care a generat această decizie', a subliniat Peskov.

Citeşte şi: Un fost general american de rang înalt a minţit FBI

În timpul unei reuniuni a Statului Major difuzată de televiziunea rusă, ministrul apărării al Federaţiei Ruse, Serghei Şoigu, a anunţat cu puţin timp înaintea declaraţiei făcute de Peskov că loviturile aviaţiilor rusă şi siriană 'încetează astăzi (marţi), orale 10:00' (07:00 GMT).

Citeşte şi: PROTEST inedit al poliţiştilor francezi pe Champs-Elysées

Anunţul-surpriză al Rusiei a intervenit după săptămâni de critici din partea Occidentului împotriva brutalităţii bombardamentelor armatei lui Bashar al-Assad, susţinută de bombardiere şi avioane de atac ruse.

Citeşte şi: Melania Trump acuză presa americană de partizanat şi îşi apără soţul

Războiul din Siria, care a izbucnit în urma represaliilor declanşate în 2011 de regimul Al-Assad împotriva manifestaţiilor prodemocraţie, a făcut până acum peste 300.000 de morţi.

Citeşte şi: Un elicopter militar s-a prăbuşit în sudul Vietnamului

Cei circa 250.000 de locuitori ai cartierelor din estul oraşului Alep, aflate în mâinile rebelilor din 2012, sunt din 22 septembrie ţinta unor bombardamente intense din partea aviaţiei ruse şi celei siriene, regimul lui Bashar al-Assad declanşând o vastă ofensivă menită să recucerească oraşul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.