Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Londra stă pe ghimpi: Suspendarea Parlamentului, opțiune în Marea Britanie pentru Brexit

Brexit

Suspendarea Parlamentului rămâne o opțiune pentru a ne asigura că Marea Britanie părăsește Uniunea Europeană la data de 31 octombrie, a declarat sâmbătă Dominic Raab, fost ministru pentru Brexit și candidat pentru funcția de prim-ministru al Marii Britanii, conform Reuters, relatează Mediafax.

Citește și: SURSE - Liviu Dragnea are telefon în celulă. Fostul șef al PSD poate discuta cu apropiații o oră în fiecare zi

Raab a respins criticile aduse acestei măsuri de către alți membri ai Partidului Conservator.

Dominic Raab, care este susținut de ramura pro-Brexit a Partidului Conservator, a refuzat să respingă această măsură, în eventualitatea în care parlamentarii britanici vor dori să oprească un Brexit fără Acord prin amânarea termenului de ieșire din Blocul comunitar.

„Cred totuși că această măsură nu va fi necesară. Este mult mai greu de data aceasta pentru Parlament să saboteze planurile Guvernului, în special cel privind ieșirea din UE la finalul lunii octombrie”, a declarat Dominic Raab.

Fostul ministru britanic pentru Brexit a intrat în cursa pentru funcția de lider al Partidului Conservator și de prim-ministru al Marii Britanii.

Theresa May a demisionat oficial vineri din funcția de lider al Partidului Conservator, urmând să asigure interimatul până la alegerea unui succesor, care va prelua și șefia Guvernului de la Londa. Ea și-a exprimat regretul că nu a reușit să încheie procesul de Brexit.

Consiliul European a decis amânarea ieşirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019, după ce Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul va fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.

Citește și: SURPRIZĂ TOTALĂ Meteorologii au emis prognoza meteo pentru întreaga vară .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.