Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUSPENDAT din PSD, un șef de consiliu județean se REVOLTĂ și cere întâlnire cu Liviu Dragnea: 'Mi s-a zis că o să mă cheme'

PSD2

Preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că se consideră încă membru al PSD şi, în opinia lui, suspendarea din partid, decisă anul trecut, nu este statutară.

În martie anul trecut, Oprea a anunţat că demisionează din funcţia de secretar executiv al PSD Dâmboviţa şi din cea de preşedinte al organizaţiei comunale Răzvad. La scurt timp, tot în luna martie 2017, preşedintele PSD Dâmboviţa a anunţat că Alexandru Oprea a fost suspendat din calitatea de membru al PSD, dar va avea în continuare susţinerea politică a partidului şi îşi va păstra funcţia administrativă, scrie agerpres.ro.

Citește și: UE interzice pungile de plastic! Când dispar din țara noastră

Alexandru Oprea susţine că a aşteptat până acum să i se comunice oficial decizia, lucru ce nu s-a întâmplat.

''Eu mi-am dat demisia în martie 2017 din funcţia de secretar executiv al organizaţiei judeţene şi din funcţia de preşedinte al organizaţiei comunale Răzvad, pentru că au fost nişte dispute pe fondul unei proaste comunicări şi atunci s-a spus că nu am repartizat corect bugetul. Am conştiinţa împăcată, toate unităţile administrativ teritoriale în 2017 au primit mai mulţi bani ca în 2016, cu excepţia uneia, Găeşti'', a declarat, miercuri, Alexandru Oprea.

Acesta spune că decizia prin care a fost suspendat din partid nu respectă statutul PSD.

Citește și: Abia acum a ieșit la iveală! Cât câștiga Andreea Marin la „Surprize, Surprize”

''Au luat acea decizie, făcând o greşeală fundamentală în opinia mea, judecându-mă ca pe un simplu membru de partid, uitând că sunt membru cu drept de vot al Biroului Permanent Judeţean, iar în cazul sancţiunilor propuse, în speţă suspendarea din partid între 6 şi 12 luni sau excluderea, competenţa de luare a deciziei revine Comitetului Executiv Naţional cu două treimi din voturi. Am aşteptat, nu am ieşit în conferinţe de presă, să mi se comunice statutar acea hotărâre pentru a putea exercita căile de atac împotriva ei. Repet, nu am decât o aşteptare, să se respecte prevederile statutului'', a mai spus Oprea.

Acesta a susţinut că nu a adus prejudicii de imagine PSD şi a adăugat că a aflat că acum se încearcă schimbarea sa din funcţia de preşedinte al CJ Dâmboviţa.

Citește și: O importantă lege intră în vigoare: Cine vor fi privilegiații ce vor scăpa de amenzi

''N-am făcut nicio declaraţie publică de natură a aduce prejudicii de imagine Partidului Social Democrat. Sigur, pot avea puncte de vedere, opinii şi mă bucur că se încurajează la nivelul partidului diversitatea de păreri. Sunt omul care voi spune întotdeauna lucrurilor pe nume, care nu voi ezita niciodată să-mi asum lucrurile pe care le fac, dar şi să recunosc că fac şi greşeli, pentru că nu sunt infailibil. Pe de altă parte, trebuie să fiţi pe deplin încredinţaţi că n-o să fiu niciodată yesmanul de serviciu. Am curaj, am demnitate, am verticalitate şi voi spune întotdeauna lucrurilor pe nume (...). Mă voi supune deciziilor care se vor lua în forurile statutare'', a adăugat Alexandru Oprea.

Acesta s-a referit şi la relaţia pe care o are cu preşedintele PSD Dâmboviţa, senatorul Adrian Ţuţuianu.

Citește și: Decizia care va afecta mii de oameni: Smartphone-urile Huawei și ZTE ar putea fi interzise

''Nu am nimic cu omul Adrian Ţuţuianu. Îi respect capacitatea intelectuală, îi respect capacitatea de muncă. Probabil, anumite lucruri sau anumiţi îmbârligători de profesie, ca să le spun aşa, se preocupă: că a zis Oprea nu ştiu ce, că a făcut Oprea nu ştiu ce. Domnilor, eu nu am o problemă să recunosc ce-am făcut. Dar ştiţi ce mă deranjează? Că, uneori, se spune că aş fi făcut nişte lucruri pe care nici măcar nu le-am gândit (...). Nu am o problemă de a comunica cu Adrian Ţuţuianu. Repet, îi apreciez activitatea; în schimb, are un mare defect: pune prea uşor urechea la ce-i spune unul sau altul'', a mai spus Oprea.

Întrebat dacă a vorbit cu preşedintele partidului, Alexandru Oprea a precizat: ''Aştept ca preşedintele Liviu Dragnea să mă cheme la Bucureşti. Până acum nu, dar mi s-a comunicat că o să mă cheme''.

Citește și: Ce spune presa internațională despre nominalizarea Vioricăi Dăncilă: Relația cu Dragnea luată în colimator .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.