Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suspiciune de ucidere din culpă în cazul adolescentului decedat în Axente Sever

ISU Cluj
smurd, isu cluj

Adolescentul care a decedat în Axente Sever, găsit în comă pe stradă de echipajele SMURD, cel mai probabil a fost lovit de un copac care a căzut peste el în pădure, în timp ce băiatul încerca să fure lemne împreună cu alţi doi tineri din localitate, informează un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu, potrivit Agerpres.

"Referitor la cazul minorului în vârstă de 15 ani din Axente Sever, la nivelul Secţiei nr. 5 Poliţie Rurală Axente Sever s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală de arbori şi ucidere din culpă. (...) Cercetările sunt efectuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaş", se arată în comunicatul IPJ Sibiu.

Potrivit Poliţiei, o persoană a sunat luni la 112 şi a anunţat că adolescentul a avut un accident grav, după ce a căzut de la înălţime, dintr-un copac din pădurea de la marginea localităţii Axente Sever.

"La data de 10.10.2022, în jurul orei 15:48, poliţiştii sibieni au fost sesizaţi prin 112 cu privire la faptul că un minor, un băiat în vârsta se 15 ani, din Axente Sever, a suferit un accident grav prin cădere de la înălţime, în timp ce se afla într-o pădure din extravilanul localităţii. În fapt, din cercetările efectuate până în acest moment, poliţişti au stabilit faptul că minorul, alături de alţi doi localnici, în vârstă de 25 şi 30 de ani, s-ar fi deplasat într-o pădure din extravilanul localităţii de domiciliu, unde ar fi căzut dintr-un copac", se precizează în comunicatul IPJ Sibiu.

După ce poliţiştii au ajuns în pădure, aceştia şi-au dat seama că este posibil ca de fapt adolescentul să nu fi căzut din copac, ci un arbore secţionat să se fi prăbuşit peste el.

"Întrucât în imediata apropiere poliţiştii au identificat un alt arbore, secţionat în mai multe bucăţi, s-a creat suspiciunea rezonabilă că accidentul suferit de minor s-ar fi produs altfel decât a fost descris, respectiv prin căderea unui arbore secţionat peste minor", susţin cei de la IPJ Sibiu.

Şi cei de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului s-au autosesizat şi au început o anchetă, pentru a lămuri ce s-a întâmplat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.