Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suspiciuni de fraudă cu fonduri UE: 100 de milioane de euro, la puricat

dosare ancheta

Şeful Departamentului de Luptă Antifraudă (DLAF), Andrei Chendi, a declarat miercuri că, potrivit statisticilor, 'e un lucru foarte cert că în România se comit fraude cu fonduri europene'.

Vicepreşedintele Autorităţii de Audit, Gheorghe Oană, a spus, la rândul său, că sumele venite din partea Uniunii Europene sunt mari, iar acolo unde sunt mulţi bani există şi probleme.

Citeste si: Coruptia e in floare: 45% mai multe dosare DNA fata de 2014 pe infractiuni financiare

'România beneficiază de aproape 35 de miliarde de euro, din acestea 3,5 miliarde sunt fonduri de preaderare, iar restul sunt fonduri destinate agriculturii, celorlalte sectoare, fonduri structurale şi de coeziune, iar până la 31 decembrie 2014 în România au intrat efectiv 23 de miliarde de euro. Nu sunt bani puţini, iar acolo unde sunt bani mulţi sunt şi probleme', a declarat Gheorghe Oană.

'România de astăzi însă nu mai este România din 2007 - 2008 în această materie, deşi şi noi constatăm foarte multe nereguli şi constatăm chiar şi fraude. În perioada aceasta (de la înfiinţare, 2006 - n.r.), noi am sesizat DLAF, că ei sunt partenerii noştri, în peste 55 de cazuri cu suspiciuni de fraudă şi aproape 100 de milioane de euro. Nu vorbim de nereguli, vorbim de suspiciuni de fraudă', a explicat Oană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.