Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sustinator infocat al lui Kovesi, anchetat pentru coruptie de 10 milioane de dolari

kovesi

Culmea ironiei face ca un sustinator infocat al sefei DNA Laura Codruta Kovesi sa fie cercetat chiar pentru fapte de coruptie. Un sustinator al nevoii de a lupta cu coruptia din Romania, care ii cerea in mod deosebit viitorului ambasador SUA in Romania sa o sprijine pe Kovesi, intra acum in vizorulu anchetatorilor americani.

Senatorul american Ron Johnson este anchetat pentru acte de corupţie de aproximativ 10 milioane de dolari pentru ca si-ar fi finantat ilegal campania electorala.

„Când am fost în România alături de senatorul Murphy am întâlnit-o pe acea femeie incredibil de curajoasă, Laura Kovesi, iar ca ambasador sper că vă veți asigura că va fi sprijinită de guvernul român... România are în continuare o problemă serioasă cu corupția, în Uniunea Europeană este clasată pe ultimele locuri din punctul de vedere al țărilor afectate de corupție și impactul pe care îl are aceasta mediului de afaceri... Din cauza corupției, așa cum am spus în introducere și cum ați constatat și dumneavoastră la prima mână, au luat naștere instituții foarte puternice și curajoase, care au un palmares impresionat din punctul de vedere al urmăririi corupției la nivel regional și național”, declara Ron Johnson la audierea ambasadorului, informeaza activenews.ro

Senatorul american este acuzat de acte de corupţie în campania electorală, de către organizaţia „The American Democracy Legal Fund”, care este una dintre structurile cele mai puternice ale societăţii civile. Aceasta se preocupă de analizarea felului în care se desfăşoară campaniile electorale în America, în speţă partea financiară.

Pe 9 iulie 2015, „The American Democracy Legal Fund” a depus o plângere la Federal Election Commission, echivalentul Biroului Electoral Central (BEC) din România, în care Ron Johnson este acuzat că şi-a finanţat ilegal campania electorală cu 10 milioane de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.