Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUSȚINERE pentru desființarea SIIJ! Judecătorul Cristi Danileț APĂRĂ demersul PNL: Nu înseamnă că magistrații nu vor răspunde pentru infracțiunile comise

Inquam Photos/ Octav Ganea
Cristi Danilet

Judecătorul Cristi Danileț susține demersul Guvernului Orban de desființare a SIIJ. Asta în timp ce mai mulți magistrați s-au pronunța împotriva demersului Guvernului.

Citește și: Avocata lui Cristian Cioacă ia Poliția la PALME, după accidentul lui Chițoiu: Numai aceste fapte îi obligau să investigheze persoana

"Decizia Guvernului de desființare a Sectiei speciale pentru investigat magistrații este una corectă atât politic, cât și juridic. Argumentele sunt pertinent expuse de ministrul Predoiu.

Atenție: Desființarea SIIJ nu înseamnă că magistrații nu vor răspunde pentru infracțiunile comise, ci doar că urmărirea lor penala se va face de aceleași organe ca pentru toți cetatenii: procurorii DNA pentru infracțiuni de corupție comise de magistrați, procurorii DIICOT pentru infracțiuni de crima organizata comise de magistrați, procurorii de la Parchetele Curții de Apel pentru alte infracțiuni comise de magistrați.

Reamintesc că înființarea SIIJ nu a fost argumentată legal sau factual, că o astfel de structura nu exista nicăieri în lume și că documente internaționale ale unor organisme la care România este parte prevăd desființarea ei:, a scris Danileț pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.