Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Susținere reală pentru copiii săraci: Sorin Cîmpeanu anunță un buget de zece ori mai mare pentru masa caldă în școli

Facebook
Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunță un set de măsuri concrete pentru a reduce abandonul școlar. Cîmpeanu spune că pe de o parte elevii vor primi burse decente și mese calde în școală, iar pe de altă parte profesorii vor primi salarii decente.

"Un alt pilon important este masa. Masa caldă în școli, anul acesta finanțare de la buget are 354 de milioane de lei, comparați cu 2016 când erau 35 de milioane de lei. Sau mai aproape, comparați cu 2022 în care am avut 68 de milioane de lei. Peste masa caldă avem o integrare, la nivel de program național masă sănătoasă în școli. Ne dorim ca împreună cu Ministerul Agriculturii punând laolaltă resurse de la buget și fonduri europene, să putem implementa acel program, Masă Sănătoasă în Școli, cu finanțare un milliard de euro, pentru un million de elevi, un milion din cei două 2945000 de elevi și preșcolari. Unul din trei elevi, adică toți elevii, dacă ne uităm la mediul rural unde, preponderent, avem o vulnerabilitate crescută, să poată primi o masa în școală, este al doilea pilon, sunt măsuri practice, sunt mecanisme clare și sunt și resurse identificate pentru care trebuie să luptăm. Simplul fapt că sunt prevăzute la nivel de lege este necesar dar nu este suficient", a declarat Sorin Cîmpeanu.

Citește și: Schimbare radicală în modul în care se acordă bursele pentru elevi: Sorin Cîmpeanu promite că vor reduce abandonul școlar .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.