Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de arestări în 12 țări într-o operațiune de destructurare a unei rețele de pedofilie

hacker

Sute de suspecţi au fost arestaţi în 12 de ţări într-o operaţiune de o amploare fără precedent de destructurare a unui website care comercializa în criptomoneda bitcoin înregistrări video cu abuzuri sexuale comise asupra unor copii, au anunţat luni autorităţile americane şi britanice, potrivit AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

În total 338 de suspecţi au fost arestaţi în SUA, Marea Britanie, Coreea de Sud, Germania, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Republica Cehă, Canada, Irlanda, Spania, Brazilia şi Australia, a anunţat Departamentul american al Justiţiei.

Website-ul în legătură cu care au fost efectuate aceste arestări, cu serverul în Coreea de Sud şi denumit Welcome To Video, conţinea peste 250.000 de filme şi a fost plasat offline în martie 2018.

Investigaţia a permis salvarea a cel puţin 23 de victime minore în SUA, Marea Britanie şi Spania care au fost abuzate de cei arestaţi, mai menţionează Departamentul american al Justiţiei. Dar mulţi dintre copiii care apar în înregistrări încă nu au fost identificaţi.

Citește și: Ludovic Orban s-a aliat cu dușmanul de moarte al lui Liviu Dragnea! A fost publicat în Monitorul Oficial

Website-ul Welcome to Video este unul dintre primele care tranzacţionează pornografia infantilă în bitcoin, modalitate care le permite utilizatorilor să-şi ascundă identitatea în momentul efectuării tranzacţiei financiare.

Potrivit justiţiei americane, care l-a inculpat miercuri pe operatorul website-ului Welcome to Video, acesta a reprezentat ''cea mai mare piaţă de exploatare sexuală a copiilor în ce priveşte volumul conţinuturilor''. Respectivul operator, un sud-coreean pe nume Jong Woo Son, ispăşeşte în prezent în Coreea de Sud o pedeapsă de 18 luni de închisoare.

Alte persoane inculpate în acest dosar au fost deja condamnate la pedepse de până la 15 ani de închisoare, a precizat de asemenea Departamentul american al Justiţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.