Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de cadre didactice protestează în faţa Prefecturii- Profesorii scandează: Nu cedăm/ Pe pancarte scrie: România educată = România eşuată

Octav Ganea
INQUAM - INSTANT - PACHET 1 - PROTEST EDUCATIE - GUVERN

Sute de cadre didactice protestează, miercuri, în faţa Prefecturii Constanţa, nemulţumite de faptul că negocierile cu Guvernul nu au dus deocamdată la niciun rezultat. Profesorii au scandat: ”Nu cedăm” şi au afişat mai multe pancarte pe care era scris: “România educată = România eşuată”, “Popor needucat, masă de manipulat”, potrivit news.ro.

Cadrele didactice s-au adunat, miercuri dimineaţa, pe platoul din faţa Prefecturii Constanţa, iar protestul a debutat pe acordurile melodiei “O lume minunată”, interpretată de Mihai Constantinescu.
Protestatarii au pancarte pe care scria: “Popor needucat, masă de manipulat”, “Educaţia salvează naţia”, “Ghinion, nu cedăm”, “Vrem salarii decente”, “Fără educaţie moare orice naţie”, “România educată = România eşuată”, “Elevii susţin profesorii, vrem şcoli dotate”, “Educaţia salvează naţia”.
Ei au scandat: “Nu cedăm” şi au făcut zgomot cu tobe, fluiere şi vuvuzele.
Preşedintele Sindicatului Liber al Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar Constanţa, Mitică Iosif, a declarat că guvernanţii îşi bat joc de cadrele didactice.
“În presă încearcă să se speculeze faptul că facem această mişcare cu substrat politic. Este o minciună. Este o minciună urâtă pentru că încă din luna februarie au fost anunţaţi care este calendarul de proteste, iar acolo se spunea foarte clar că, dacă nu stau de vorbă cu noi, dacă nu adoptă măsurile de care educaţia are nevoie, acum în luna mai, vom porni greva. Suntem în a doua săptămână de grevă, rezistăm presiunilor, facem sacrificii, iar ei îşi bat joc de noi”, a afirmat Mitică Iosif.
Un protest de amploare al cadrelor didactice a avut loc, marţi, în Piaţa Victoriei. Sindicaliştii au anunţat că greva va continua.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.