Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de cazuri de holeră în Haiti după trecerea uraganului Matthew

haiti matthew

Circa 800 de cazuri de holeră au fost înregistrate într-o săptămână în Haiti după trecerea uraganului Matthew, a anunţat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de AFP. "Numărul cazurilor de holeră a crescut după uragan", a declarat Jean-Luc Poncelet, reprezentantul OMS în Haiti.

Într-o teleconferinţă cu reporterii prezenţi la sediul ONU de la Geneva, acesta a explicat că autorităţile şi OMS "s-au confruntat cu dificultăţi în ceea ce priveşte expedierea probelor" de la cazurile suspecte de holeră, dar că de marţi sistemul care permite confirmarea bolii este din nou operaţional. Potrivit OMS, care citează datele oferite de Ministerul Sănătăţii, 773 de cazuri de holeră au fost înregistrate în întreaga ţară între 9 şi 15 octombrie, dintre care 464 de cazuri în departamentul de Sud şi 167 de cazuri în departamentul Grand'Anse. Celelalte cazuri sunt distribuite în restul ţării. Epidemia de holeră a debutat în 2010 în Haiti, cu peste 300.000 de cazuri înregistrate în 2011, înainte de a ajunge la sub 30.000 în ultimii ani. Înainte de trecerea uraganului Matthew, în Haiti au fost raportate peste 28.000 de cazuri de holeră.

Peste 2 milioane de persoane au fost afectate, iar 1,4 milioane dintre acestea au nevoie de asistenţă imediată, a subliniat Poncelet, explicând că 200.000 de persoane trăiesc în zonele muntoase ale ţării, la care accesul este în continuare "extrem de dificil", anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.