Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de cazuri de reacţii adverse la vaccinurile anti-COVID în Slovacia

Inquam Photos / George Calin
vaccinare 3

Un total de 631 de cazuri de reacţii adverse la vaccinurile împotriva COVID-19 au fost raportate în Slovacia până în prezent, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a Institutului pentru Controlul Medicamentelor (SUKL), Magdalena Jurkemikova, adăugând că Pfizer a trimis 19 informări, în timp ce restul au fost raportate de medici, farmacişti, alţi profesionişti din domeniul sănătăţii şi pacienţi, relatează agenţia slovacă de presă TASR, potrivit AGERPRES.

"Din totalul de cazuri, 32 au fost evaluate ca fiind grave, inclusiv un deces pe care l-am comunicat în trecut. Un număr de 627 de reacţii adverse s-au referit la vaccinări cu Comirnaty (produs de BioNTech Pfizer n.e.) şi patru la vaccinări anti-COVID-19 (cu ser) produs de Moderna", a spus Jurkemikova.

Citește și: Emil Boc a răbufnit! A luat la țintă Guvernul, după contrele cu Vlad Voiculescu: ‘Trebuie să pună capăt sistemului Pile, Cunoștințe și Relații’

Potrivit oficialului slovac, marea majoritate a cazurilor s-au referit la reacţii adverse pe termen scurt care nu au fost grave. Acestea includ, de exemplu, durere la nivelul braţului, febră moderată până la mare, frisoane, dureri de cap, dureri musculare şi articulare, slăbiciune, oboseală, greaţă şi alte probleme. Astfel de reacţii sunt de intensitate mică sau moderată şi dispar în câteva ore sau zile, a mai spus ea.

Printre reacţiile adverse grave raportate sunt reacţii alergice, leşin, tromboză şi reacţii anafilactice, a adăugat Jurkemikova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.