Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de civili irakieni fug din Mosul pentru a scăpa de ororile războiului - VIDEO

Sute de civili s-au refugiat marţi în deşertul aflat la sud de Mosul pentru a scăpa de luptele dintre forţele irakiene şi jihadiştii grupării Stat Islamic (SI), relatează AFP, conform agerpres.

''Începând de dimineaţă, am numărat circa 300 de irakieni - femei, bărbaţi şi copii - care fug din zonele de luptă din Mosul'', a declarat pentru AFP generalul Salman Hachem, din cadrul forţelor de elită din domeniul contraterorismului.

Ruşii ţin cu dinţii de Crimeea şi BARICADEAZĂ întregul bazin al Mării Negre

''Dar sosesc mai mulţi. Îi oprim la un punct de control. Îi percheziţionăm pe bărbaţi şi le verificăm identitatea într-o bază de date'' în scopul de a controla dacă nu sunt cumva membri ai SI, a precizat generalul irakian.

În acest timp, forţele irakiene le distribuie apă şi hrană femeilor şi copiilor aşezaţi pe prelate întinse pe pământ.

Cel puţin 16.000 de persoane s-au refugiat din Mosul, cel de-al doilea oraş ca mărime din Irak, de când forţele irakiene au lansat pe 19 februarie o ofensivă pentru cucerirea cartierelor din vestul oraşului, aflate încă sub controlul SI, potrivit Ministerului irakian pentru persoane strămutate şi migraţii.

Forţele irakiene, ajutate de coaliţia internaţională antijihadistă condusă de către Washington, au lansat pe 17 octombrie o vastă operaţiune pentru recucerirea de la Statul Islamic a ultimului său mare fief din nordul Irakului. Pe 24 ianuarie, ele au preluat controlul cartierelor din estul oraşului, divizat de fluviu Tigru.

Organizaţii neguvernamentale şi ONU şi-au exprimat preocuparea în legătură cu soarta a circa 750.000 de civili blocaţi în Mosul-Vest şi care duc lipsă de aproape orice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.