Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de dosare penale pe coronavirus, doar patru suspecţi. Prim-adjunctul Licu trimite mesaje de mobilizare

Agerpres
bogdan licu

Procurorii au deschis sute de dosare penale de la începutul stării de urgenţă, în legătură cu nerespectarea măsurilor necesare pentru combaterea epidemiei de coronavirus. Dintre acestea, câteva au fost clasate, doar patru au trecut în faţa de urmărire "in personam" (în care nu se mai cercetează faptele, ci persoana primeşte calitatea de suspect), iar într-un dosar s-a încheiat acord de recunoaştere. În aceste condiţii, sâmbătă, prim-adjunctul procurorului general al PÎCCJ, Bogdan Licu, le-a transmis procurorilor un mesaj de mobilizare.

"Buna dimineata, dragi colegi. Desi este inceput de weekend, m-am gandit sa va scriu un scurt mesaj. Poate, fiind mai relaxati astazi si maine, aveti timp sa reflectati putin. Traversam o perioada foarte complicată, in care ochii opiniei publice sunt atintiti asupra noastra, atat obiectiv cat si subiectiv (grație binevoitorilor care ne acuză de tot felul de lucruri, gen salarii si pensii “nesimțite”). Pe cei din urmă ii las deoparte. Dar așteptările din partea oamenilor de bună credință sunt uriașe. Iar noi, prin activitatea noastră, trebuie să le demonstrăm faptul că suntem in prima linie a bătăliei acestei perioade. Cred ca principalele asteptări ale acestei perioade sunt de a fi mai activi in combaterea infractiunilor care au legătură cu pandemia. De aceea, trebuie să ne mobilizăm colegii sa inceapă urmariri penale in personam si sa finalizeze cu celeritate dosarele.

Per total, desi avem 340 de dosare deschise, sunt doar 4 IUP in personam si 1 AVR, ceea ce este foarte putin. Am deplină incredere în capacitatea voastra de a conștientiza importanța acestei perioade si de a-i mobiliza pe colegi pentru atingerea acestui obiectiv. Echipa noastră de conducere vă sprijină 24 de ore din 24 cu tot ceea ce aveti nevoie si vă putem oferi", le-a scris Licu procurorilor.

Potrivit Libertatea.ro, doar şase dosare au fost soluţionate de procurori până acum, însă toate prin clasare, pe motiv că fapta nu este prevăzută de legea penală. Cei care au scăpat de dosare nu au respectat măsurile de izolare sau au refuzat recoltarea de probe biologice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.