Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de kilograme din DROGUL TERORIŞTILOR au ajuns în Franţa. Autorităţile sunt în alertă maximă

reuters
captagon

Vameşii francezi au confiscat 135 de kilograme de Captagon, substanţă cunoscută şi ca 'drogul teroriştilor'. Captura de proporţii a fost făcută pe aeroportul Roissy din apropierea Parisului şi este pentru prima dată când autorităţile franceze pun mână pe o cantitate atât de mare.

Oficialii aeroportuari au informat că la începutul acestui an au fost confiscate peste 750.000 de pastile Captagon, un produs psihostimulant, având ca substanţă de bază amfetamina şi folosit la scară largă de către militanţii islamişti din Orientul Mijlociu. Marfa de contrabandă a fost găsită într-un contanier de produse industriale, care venea din Liban, relatează Le Monde.

Reacţia lui Nigel Farage după ce a aflat că este în vizorul FBI - VIDEO

Substanţa este cunoscută ca "drogul teroriştilor", deoarece jihadiştii îl consumă înainte să comită atacuri.

Georges Estievenart, un expert în securitate de la Bruxelles, spune că drogul este produs şi folosit de cele mai multe ori în Siria, Liban sau Libia.

"Cei care folosesc Captagon pot face lucruri pe care nu le pot face într-o situaţie normală. Se simt ca şi cum ar fi împăraţii lumii. Este stimulentul perfect pentru luptătorii jihadişti de oriunde", menţionează specialistul.

Estievenart este de părere că transportul imens de Captagon confiscat la Paris ar fi putut fi destinat jihadiştilor din Franţa sau din alte părţi ale Europei. Tot el adaugă că acest drog îi ajută pe terorişti să rămână treji zile întregi şi le dă curajul necesar pentru a comite atacuri sinucigaşe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.