Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de manifestanţi din Franţa au fost arestaţi: Poliţiştii au avut şi ei mari probleme

gandul.info
politie Franta

Manifestaţiile de joi din Franţa s-au soldat cu 214 arestări, iar 78 de poliţişti au fost răniţi, dintre care unii grav, ca urmare a violenţelor care s-au înregistrat în timpul mai multor proteste, a anunţat vineri ministrul de interne al Franţei, Bernard Cazeneuve, informează AFP. În total, "214 persoane au fost arestate joi, 961 de la începutul manifestaţiilor (împotriva legii privind reformarea pieţei muncii), în urmă cu două luni", a declarat Cazeneuve, în timpul unei deplasări la Strasbourg, conform Agerpres.

 

De asemenea, "78 de poliţişti au fost răniţi joi, dintre care unii grav, la Paris", a precizat ministrul de interne al Franţei. Mai mulţi manifestanţi au fost de asemenea răniţi.

 

Cazeneuve a denunţat, într-un discurs susţinut în faţa mai multor zeci de membri ai forţelor de ordine, militari, poliţişti şi jandarmi, "prezenţa extremiştilor, care au ca singură motivaţie ura faţă de stat şi faţă de valorile Republicii". "Aceste violenţe sunt inacceptabile. Nu va exista niciodată din partea statului nici cea mai mică toleranţă" la astfel de violenţe, a spus ministrul de interne francez, subliniind că justiţia va acţiona "pentru fiecare dintre autorii acestor violenţe".

 

Manifestaţiile au reunit între 170.000 de persoane, potrivit autorităţilor, şi 500.000, potrivit unuia dintre sindicatele care le-a organizat, şi s-au soldat cu oameni grav răniţi de partea forţelor de ordine, dar şi în rândul manifestanţilor.

 

Celor din opoziţia de dreapta care cer interdicţia manifestaţiilor, ministrul le-a transmis că starea de urgenţă "nu este o stare de convenienţă politică". "Starea de urgenţă nu reprezintă o dispensă pentru cei care au responsabilitatea atribuită de stat de a respecta riguros principiile de drept", a spus Cazeneuve.

 

În cadrul ameninţării teroriste, şapte planuri de atentat au fost dejucate în Franţa de la începutul lui ianuarie 2015, iar 93 de persoane au fost arestate în legătură cu activităţi teroriste, a mai spus ministrul de interne francez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.