Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de mii de mașini, rechemate urgent în service. Gigantul auto avertizează: e pericol de incendiu

service

Ford Motor a declarat marţi că extinde şi emite o nouă rechemare pentru 125.000 de vehicule sport utilitare şi camionete, deoarece defecţiunile la motoare pot provoca incendii, transmite Reuters.

Rechemarea acoperă diverse SUV-uri Escape şi Lincoln Corsair şi camionete compacte Maverick din anii 2020-2023, cu motoare hibride de 2,5 litri sau hibride plug-in, conform unui document depus la Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi.

Ford a spus că problemele izolate de fabricaţie a motoarelor pot cauza defectarea prematură a acestora şi, în acest caz, uleiul de motor sau vaporii de combustibil pot fi eliberaţi, crescând riscul de incendiu şi rănire.

Ford a rechemat iniţial 100.000 de vehicule Escape, Corsair şi Maverick în Statele Unite, în iulie 2022, după ce a identificat 23 de rapoarte la nivel global privind incendiu sau fum.

Ford a declarat marţi că are rapoarte despre cel puţin trei vehicule care au suferit incendii după ce au fost efectuate remedieri în cadrul rechemării din 2022.

Ford şi NHTSA i-au sfătuit pe proprietari să parcheze şi să oprească motorul dacă aud zgomote neaşteptate ale motorului, observă o reducere a puterii vehiculului sau văd fum.

Producătorul auto a spus că noua remediere în cadrul retragerii este în curs de dezvoltare.

Ford, al doilea mare constructor de automobile din SUA, a declarat săptămâna trecută că recheamă 142.000 de SUV-uri Lincoln MKC din Statele Unite din cauza riscurilor de incendiu şi a sfătuit proprietarii să parcheze afară şi departe de structuri până când reparaţia din cadrul rechemării va fi finalizată.

Ford a declarat săptămâna trecută că dealerii vor adăuga o siguranţă în linie circuitului de alimentare al senzorului de monitorizare a bateriei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.