Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de mii de persoane au fost infectate cu boli transmise prin apă după inundaţiile catastrofale din Pakistan

thenews.com.pk
Pakistan Karachi inundat

Aproape o jumătate de milion de copii se află printre sutele de mii de persoane care au fost infectate cu boli transmise prin apă în regiunea sudică a Pakistanului după inundaţiile catastrofale care au afectat această ţară, a indicat luni statistici oficiale, potrivit DPA.

Nu mai puţin de 428.098 de copii cu vârsta de sub 5 ani suferă de diaree, în timp ce alţi 51.191 sunt trataţi pentru dizenterie în provincia Sindh, cea mai afectată de intemperii, potrivit cifrelor oficiale, informează Agerpres.

Peste 2,6 milioane de persoane, inclusiv femei însărcinate, au fost aduse la spitale, clinici şi unităţi sanitare improvizate de la începerea celor mai grave inundaţii din istoria acestei ţări sud-asiatice, au indicat statisticile.

Peste 300 de decese au fost cauzate de febra dengue, malarie, holeră, diaree şi infecţii ale pielii, potrivit datelor oficiale.

Inundaţiile, declanşate de ploile musonice abundente începând de la jumătatea lunii iunie, s-au soldat cu 1.545 de morţi, dintre care o treime copii, au afectat peste 33 de milioane de persoane şi au inundat o treime din ţară sau o suprafaţă egală cu cea a Marii Britanii.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat la sfârşitul săptămânii trecute cu privire la iminenţa unui al doilea dezastru în regiunile afectate de inundaţii, în contextul în care numărul infecţiilor a continuat să crească, milioane de persoane fiind private de accesul la apă potabilă curată, la toalete şi instalaţii sanitare.

Avertismentul directorului general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a venit după ce premierul pakistanez Shehbaz Sharif a cerut ca alimentele pentru copii şi pături ca donaţii.

În regiunea nordică, numărul infecţiilor zilnice este în scădere în această săptămână după un vârf, a declarat medicul Suhail Farooqi, purtător de cuvânt al departamentului sănătăţii din provincia Khyber-Pakhtunkhwa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.