Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de miliarde de dolari revin în SUA: Decizie IMENSĂ luată de giganții lumii, după modificările făcute de Trump

dolari

Apple şi alte companii americane din industria tehnologiei ar putea repatria în Statele Unite, în 2018, până la 400 de miliarde de dolari, în urma modificărilor în legislaţia fiscală adoptate la sfârşitul anului trecut, potrivit estimărilor firmei de cercetare a pieţei GBH Insights, relatează CNBC.

”După ce administraţia Trump şi Congresul au impus o taxă de 15,5% pe profiturile repatriate, față de nivelul anterior de 35%, anticipăm o creştere a fondurilor repatriate în SUA, principalele beneficiare în 2018 şi anii următori urmând să fie companiile de tehnologie”, a afirmat Daniel Ives, director pentru cercetări în domeniul tehnologiei la GBH Insights, într-o notă adresată clienţilor.

Citește și: Coreea de Nord face PRIMA mutare înaintea discuțiilor mult-așteptate cu Seulul: Ce listă a fost trimisă către Coreea de Sud

Ives estimează că marile companii de tehnologie din Statele Unite păstrează în străinătate 550-600 de miliarde de dolari şi anticipează că vor repatria 300-400 de miliarde de dolari în 2018, din care 200 de miliarde de dolari vor fi repatriate de Apple.

El a notat faptul că 90% din numerarul repatriat în timpul unei vacanţe fiscale din 2004 a fost utilizat pentru răscumpărări de acţiuni şi dividende. Cu toate acestea, Ives crede că de această dată companiile vor folosi 70% din aceste fonduri pentru returnarea de capital şi 30% pentru achiziţii, investiţii, cercetare şi dezvoltare.

Citește și: Trump îi face MAREA propunere lui Kim Jong-Un: 'Ne vom implica'! Mesaj către Phenian și Seul

”Credem că răscumpărările accelerate de acţiuni, alte majorări de dividende şi posibile achiziţii mari vor fi pariul de beneficii la care acţionarii se pot aştepta în 2018. Credem cu tărie că este timpul pentru compania din Cupertino să privească în viitor şi să facă un pariu mare pe o nouă direcţie de dezvoltare, cum este streamingul video ”, a scris Ives în cazul Apple, potrivit News.ro.

Pentru toate companiile americane, estimează că în acest an ar putea repatria aproximativ 860 de miliarde de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.