Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de milioane de conturi Yahoo! au fost sparte: Cum verifici dacă ești pe listă

techcrunch.com
yahoo

Gigantul informatic Yahoo investighează o posibilă accesare ilegală de date a serverelor sale după ce numele, parolele și datele de naștere a circa 200 de milioane de utilizatori au fost scurse în mediul online, scrie marți UPI.

Informațiile ar putea fi din 2012 și sunt puse la vânzare de hackerul cunoscut ca ''Peace'' pentru trei bitcoini, sau aproximativ 1.860 de dolari.

Citește și: S-a stabilit cât trebuie să dureze o partidă de sex

Cei de la Yahoo au transmis într-un comunicat că fac verificări în acest sens.

''Yahoo lucrează intens pentru păstrarea siguranței utilizatorilor'', a indicat compania în comunicat, adăugând că ''îi încurajează întotdeauna pe utilizatori să aibă parole puternice și să folosească parole diferite pentru diferite platforme''.

Citește și: Iubire ca-n România: Un artist căsătorit are amantă cu 32 de ani mai tănără și are și 3 copii cu două femei

Alan Woodward, expert în securitate cibernetică la Universitatea Surrey din Anglia, a declarat că privește situația cu scepticism. ''Au mai fost cereri în săptămânile trecute despre anumite descărcări de date similare care însă s-au dovedit a fi false sau au fost date vechi'', a spus Woodward, adăugând că experții încearcă să afle dacă scurgerea de informații este reală sau nu.

Portalul online de tehnologie Motherboard a indicat că a reușit să obțină câteva mostre din datele puse la vânzare online și a descoperit că majoritatea corespundeau unor conturi ale serviciului de poștă electronică al Yahoo dar nu funcționau, fiind afișate mesaje care indicau că acele adrese electronice nu funcționează sau că respectivele conturi de utilizator au fost dezactivate sau oprite, scrie agerpres.ro.

Citește și: SCANDAL SEXUAL în Rusia: Deputați și alți oameni importanți făceau sex cu femei furnizate de o moldoveancă! Femeia a fost UCISĂ

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.