Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de milioane de euro, fără licitaţie, pentru o singură firmă! PSD: 'PNRR a devenit o hoție pentru clientela și pentru sponsorii PNL'

Radu Popa agerpress

PSD solicită Guvernului să explice de ce a alocat, prin PNRR, 600 de milioane de euro, fără licitaţie, pentru o singură firmă. Deputatul Radu Popa afirmă că PNRR a devenit "o hoţie pentru clientela şi pentru sponsorii PNL.

  • Context: Compania magnatului Gabriel Comănescu va fi beneficiara unor proiecte de aproape 600 de milioane de euro din PNRR, alături de Romgaz. GSP este singura firmă privată aleasă de Ministerul Energiei să primească bani europeni fără licitație, potrivit economedia.ro.

"PNRR a devenit ceea ce eu am spus mereu ca e: o hoție pentru clientela și pentru sponsorii PNL.

PSD cere imperativ guvernului să facă publice urgent criteriile care au permis ca doar o SINGURĂ firmă particulară – GSP Power, implicată puternic în susținerea candidaturii și alegerea actualului primar PNL de la Constanța - să fie beneficiara a sute de milioane de euro din fondurile PNRR alocate capitolului energie.

Sunt 600 de milioane de euro din PNRR, bani fără licitație, dați cu dedicație de guvernul PNL, sponsorului PNL din campania sa electorală.

Practic aproape o treime din fondurile alocate capitolului Energie al PNRR merg cu dedicație către compania magnatului Gabriel Comănescu;

Cîțu îl surclasează astfel pe Orban, care în dec 2019 se grăbea să dea 300 de milioane de euro din fondul de rezervă al guvernului unui alt sponsor notoriu al PNL - frații Micula – fapt ce a contribuit la aruncarea în aer a deficitului bugetar, a accelerat îndatorarea țării la costuri mărite.

Acum se explică de ce guvernul Cîțu a ținut ascuns PNRR!

Românii nu trebuiau să afle despre combinațiile sulfuroase dedicate finanțatorilor de partid înainte de depunerea oficială a documentelor la Comisia Europeană, pentru că scandalul public generat le-ar fi compromis", scrie deputatul PSD Radu Popa pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.