Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de persoane au fost evacuate din calea taifunului Chanthu în nordul Filipinelor

taifun

Sute de persoane au fost evacuate după ce taifunul Chanthu a lovit sâmbătă nordul Filipinelor, însoţit de vânturi puternice şi ploi torenţiale, relatează dpa.

Chanthu, cu viteze ale vântului de până la 205 km/h şi rafale de până la 250 km/h, a lovit uscatul în provincia Batanes, situată la 678 de kilometri nord de Manila, a anunţat Biroului Meteorologic.

Furtuna se deplasa spre nord-vest cu o viteză de 15 km/h, urmând să traverseze provincia Batanes şi să se îndrepte către mare la est de Taiwan sâmbătă seara, a precizat sursa citată.

Agenţia naţională pentru gestionarea dezastrelor a declarat că 415 persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele în provinciile învecinate Cagayan şi Isabela, pe fondul avertismentelor privind riscul de inundaţii şi alunecări de teren provocate de ploi.

Totodată, Biroul Meteorologic Central din Taiwan a emis avertismente de alertă înainte de sosirea taifunului Chanthu.

Taifunul Chanthu a lovit nordul Filipinelor la câteva zile după ce taifunul Conson a provocat moartea a 14 persoane şi dispariţia altor şapte. Peste 100.000 de persoane au fost afectate în estul şi centrul Filipinelor, a anunţat Agenţia naţională pentru gestionarea dezastrelor.

Filipine este lovit în medie de 20 de cicloni tropicali în fiecare an.

Cel mai puternic taifun care a lovit Filipine a fost taifunul Haiyan, care a făcut 6.300 de morţi şi a provocat strămutarea a peste 4 milioane de persoane în noiembrie 2013, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.