Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de profesori interesați să participe la webinare despre educația online

Cum au perceput profesorii această criză, cu ce ieșim din ea, de ce avem nevoie, ce am învățat? Iată câteva întrebări la care nu foarte mulți profesori ar putea să dea un răspuns pozitiv.

Cei mai mulți dintre ei nu au fost pregătiți pentru gestionarea acestei crize și nu au avut resursele necesare pentru adaptare la cursurile online. Fie le-a lipsit trainingul cu privire la folosirea platformelor, de adaptare a conținutului pentru mediul online, fie simple competențe digitale. Această criză a arătat neadaptarea la realitate a sistemului de educație.

Citește și: Ordin urgent al lui Marcel Vela! Se face lumină: ‘Nu are atribuții’

La nivelul școlilor practicile de organizare au fost foarte diferite, în contextul în care s-a simțit lipsa unui mesaj din partea Guvernului, care să traseze linii foarte clare de activitate. În procesul de organizare a contat foarte mult leadership-ul de la nivelul fiecărei școli în parte, dar și colaborarea între profesori. Însă numărul comunităților de profesori care au colaborat constructiv, pentru a învăța și pentru a pune în funcțiune un program coerent, este foarte mic.

În sprijinul lor vine Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României care va organiza, începând cu 9 iunie, o serie de webinare gratuite, care prezintă modalități de utilizare a diverselor aplicații digitale, dar și soluții și resurse, pentru realizarea activităților didactice în mediul online.

Se pare că interesul pentru acest subiect este atât de mare încât, în doar câteva zile de la lansarea platformei online, dedicată exclusiv cadrelor didactice, s-au înscris peste 700 de profesori din toată țara.

Acestea sunt organizate în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Centrul de Carte Străină Fischer Internațional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.